Conserve

Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă

Adorăm rețetele de conserve de roșii pentru că sunt foarte versatile și destul de ușor de preparat. Una dintre acestea este rețeta de roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă, pe care v-o recomandăm cu mare drag.

Bineînțeles că puteți pune și roșii simple la borcane, fără a mai adăuga și alte ingrediente – vedeți aici rețeta!

Dar, când mergi în cămară și vezi pe rafturi mai multe sortimente de roșii conservate satisfacția este mult mai mare. În plus, fiecare conservă de roșii va fi destinată altui preparat culinar. Roșiile tocate simple merg tare bine la ciorba de roșii cu tăiței de casă. Merg la fel de bine și la ciorba de roșii cu găluște de griș.

Dar roșiile cu usturoi și ceapă merg de minune la rețeta de ostropel de pui. Merg la fel de bine și la rețetele de pește la cuptor cu sos de roșii.

Așadar fiecare conservă de roșii merită preparată, iar mai târziu ne vom răsfăța cu preparate delicioase.

Cum se prepară rețeta de roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă

Poate vă întrebați ce rol are ceapa la această rețetă. Ceapa se călește în foarte puțin ulei, împreună cu usturoiul. Aceasta va da gust minunat roșiilor. De fapt și la rețetele de sosuri concentrate de roșii sau la cele de ketchup se adaugă o ceapă călită. Peste ceapă și usturoi se adaugă roșii decojite și tocate în cuburi. Nu lipsesc nici frunzele de busuioc și nici cele de pătrunjel verde. Deci vom avea o conservă de roșii gustoasă și aromată.

Dacă nu ați terminat de pregătit roșiile pentru iarnă, vă invit să descoperiți mai multe rețete pe blog în secțiunea ”Conserve”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.  

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă.

Patru borcane cu roșii conservate, întoarse invers

Gătește Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă

Timp de preparare

60 min

Porții

4

Roșii tocate cu ceapă și usturoi, în borcan și în lingură, alături de o ceapă tăiată pe jumătate, doi căței de usturoi și o crenguță de pătrunjel verde

Ingrediente

  • 3 kg roșii decojite
  • 1 lingură cu sare pentru murături, neiodată
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 crenguțe cu frunze de busuioc
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de ulei
  • 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare

Începem cu pregătirea roșiilor pe care le opărim apoi le decojim, le îndepărtăm cotoarele și le tocăm în cuburi. Punem cuburile de roșii într-o sită, la scurs.

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm fin. Uleiul îl punem într-o tigaie, la încins și adăugăm ceapa și usturoiul la călit. Adăugăm și o linguriță de sare, pentru a se înmuia ceapa și a-și lăsa lichidul în tigaie. Când ceapa este pătrunsă, stingem focul și o lăsăm să se tempereze.

Tocăm pătrunjelul mărunt, la fel și busuiocul. Le amestecăm cu roșiile tocate în cuburi.

Apoi sterilizăm borcanele și le umplem cu roșiile tocate și scurse. Deasupra adăugăm ceapa călită cu usturoiul și uleiul în care au fost călite. Închidem capacele borcanelor cu roșii tocate cu ceapă și usturoi și le agităm pentru a se amesteca ingredientele din interior.

Le întoarcem invers pentru a ne asigura că nu curg.

Așezăm o cratiță pe focul de la aragaz și punem la baza ei un ștergar curat. Apoi adăugăm borcanele în interiorul cratiței. Turnăm apă până la gâtul borcanelor și le fierbem pentru 40 de minute din momentul în care apa a început să fiarbă. Lăsăm borcanele să se răcească odată cu apa în care au fiert pentru a le asigura o conservare perfectă.

Spor!