Gătește Ruladă cu aromă de vanilie și cocos
Ingrediente
- Pentru foaia de ruladă( 27/37 cm):
- 4 ouă, medii
- 1 praf de sare
- 8 linguri zahăr
- 2 plicuri zahar vanilinat (8 gr/plic)
- 4 linguri ulei
- 160 gr făină
- 50 g nucă de cocos răzuită
- Pentru cremă de vanilie cu nucă de cocos:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 200 gr zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat Bourbon(8 gr/plic)
- 750 ml lapte
- 110 gr făină
- 100 gr unt
- 50 gr nucă de cocos, răzuită
- 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
- Pentru ornat:
- 20 g nucă de cocos răzuită
- margarete din napolitană, decor
Mod de preparare
Se prepară foaia de aluat pentru Ruladă cu aromă de vanilie și cocos
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, până devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul și zahărul vanilinat și se mixează până când se obține o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile și uleiul și se omogenizează compoziția. Apoi, se încorporează făina, treptat și la final, nuca de cocos. Aluatul pentru foaia de ruladă se amestecă ușor cu o spatulă, de jos in sus pentru a se păstra aerată.
Într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt, se întinde aluatul pentru foaia de ruladă și se nivelează.
Se introduce tava cu aluatul pentru foaia de ruladă la cuptor și se lasă 20-25 de minute, sau până se rumenește frumos.
După coacere, blatul fierbinte cu tot cu hârtia de copt se răstoarnă pe un prosop umed. Se rulează și se lasă să se răcească înfășurat în prosop.
Între timp, se prepară crema pentru Ruladă cu aromă de vanilie și cocos
Se amestecă într-o crăticioară ouăle, sarea, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă laptele și făina și se mixează. Apoi se adaugă untul tăiat cubulețe și se pune crăticioara la foc mic. Se amestecă continuu cu un tel până când crema se îngroașă. Se lasă să se răcească bine apoi se încorporează nuca de cocos. Se adaugă și frișca lichidă și se mixează până rezultă o cremă omogenă.
Se desface foaia de ruladă din prosop, fără a înlătura hârtia de copt care rămâne dedesupt. Se întinde jumătate din crema de vanilie cu nucă de cocos peste foaie și se rulează din nou, îndepărtând de data aceasta și hârtia de copt. Se așază rulada pe un platou si se decorează cu restul de cremă, nucă de cocos răzuită și margarete din napolitană.
Se dă la rece până în momentul servirii.
COMENTARII