Dulciuri

Ruladă cu mascarpone și fructe

Ruladele ne plac în mod deosebit ca și aspect și sporim colecția de rețete de pe blog cu o rețetă de ruladă cu mascarpone și fructe. Crema de mascarpone este una dintre preferatele noastre. Iar în combinație cu fructe proaspete, dar și cu un gem de fructe este chiar delicioasă.

Foile de ruladă sunt, de asemeni, simplu și rapid de preparat. Sunt foi de pandișpan subțiri care nu necesită timp îndelungat de coacere. Le putem prepara simple, cu cacao sau combinate.

Vedeți aici și o rețetă de ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Chiar dacă necesită puțină răbdare pentru realizarea foii de ruladă în două culori, merită din plin, pentru că este de mare efect.

O altă rețetă de ruladă care ne place în mod deosebit și pe care v-o recomandăm, este  rețeta de ruladă cu mere caramelizate și nuci. Foarte bună și aspectuoasă iese. Iar merele caramelizate fac echipă bună cu nucile ușor coapte și mărunțite.

Ce conține rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe

Pe lângă foaia simplă de ruladă și crema de mascarpone, rulada de azi mai conține și un delicios gem de zmeură. Cu acesta ungem foaia de ruladă înainte de a aplica crema.

Crema de mascarpone o putem prepara doar cu frișcă naturală sau cu ciocolată albă și frișcă. Mai avem și varianta de cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Este mai consistentă și mai aromată. Se combină perfect și cu fructe și cu ciocolată și cu orice tip de blat.

Optați pentru ce cremă doriți, rulada va ieși absolut delicioasă în oricare dintre combinații.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de ruladă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe.

Ruladă cu mascarpone și fructe pe un platou cu spatulă de tort, alături de o farfurie cu o porție de ruladă, un pahar și un bol cu fructe

Gătește Ruladă cu mascarpone și fructe

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

20

Ruladă cu mascarpone și fructe pe un platou cu spatulă de tort, alături de o ceașcă cu cafea și un bol cu fructe

Ingrediente

  • Pentru foaie de ruladă de 24/42 cm:
  • 5 ouă medii
  • 125 gr făină
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 20 ml esență de vanilie.
  • Pentru uns foaia:
  • 270 gr gem de zmeură.
  • Pentru cremă:
  • 300 gr mascarpone
  • 300 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 80-100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe de sezon pentru decor(mure, caise, nectarine).

Mod de preparare

Înainte de a prepara compoziția pentru foaia de ruladă, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi separăm albușurile de gălbenușuri.

Cum preparăm foaia pentru ruladă cu mascarpone și fructe

Presărăm un praf de sare peste albușuri și le mixăm bine până când devin cristaline. Adăugăm, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și le mixăm până obținem o bezea fermă. Amestecăm și gălbenușurile cu cealaltă jumătate de zahăr până acesta se dizolvă, apoi adăugăm uleiul și esența și omogenizăm compoziția. Încorporăm, apoi, bezeaua de albușuri amestecând ușor. Adăugăm, treptat și făina cernută.

Întindem compoziția  în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem foaia de ruladă pentru 15-20 de minute la 180 de grade.

După coacere, răsturnăm foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit și o rulăm în acesta. Pentru a desface hârtia de copt, o ungem cu o pensulă umezită cu puțină apă. Lăsăm foaia de ruladă să se răcească în ștergar.

Pregătim crema de mascarpone cu frișcă

Într-un bol punem mascarponele și smântâna pentru frișcă, rece, de la frigider. Adăugăm zahărul pudră și mixăm ingredientele până obținem o compoziție cremoasă. Dăm bolul la rece până asamblăm rulada.

Când foaia de ruladă s-a răcit, o desfacem ușor din prosop. Întindem peste ea gemul de zmeură, apoi crema de mascarpone. Apoi o rulăm strâns. O lăsăm la rece pentru aproximativ 2 ore.

După acest interval de timp o decorăm deasupra cu cremă de mascarpone.

Peste cremă aplicăm fructe feliate sau fructe întregi.

O porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.