Gătește Ruladă cu mascarpone și fructe
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru foaie de ruladă de 24/42 cm:
- 5 ouă medii
- 125 gr făină
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 20 ml esență de vanilie.
- Pentru uns foaia:
- 270 gr gem de zmeură.
- Pentru cremă:
- 300 gr mascarpone
- 300 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 80-100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- un praf de sare
- fructe de sezon pentru decor(mure, caise, nectarine).
Mod de preparare
Înainte de a prepara compoziția pentru foaia de ruladă, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi separăm albușurile de gălbenușuri.
Cum preparăm foaia pentru ruladă cu mascarpone și fructe
Presărăm un praf de sare peste albușuri și le mixăm bine până când devin cristaline. Adăugăm, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și le mixăm până obținem o bezea fermă. Amestecăm și gălbenușurile cu cealaltă jumătate de zahăr până acesta se dizolvă, apoi adăugăm uleiul și esența și omogenizăm compoziția. Încorporăm, apoi, bezeaua de albușuri amestecând ușor. Adăugăm, treptat și făina cernută.
Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem foaia de ruladă pentru 15-20 de minute la 180 de grade.
După coacere, răsturnăm foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit și o rulăm în acesta. Pentru a desface hârtia de copt, o ungem cu o pensulă umezită cu puțină apă. Lăsăm foaia de ruladă să se răcească în ștergar.
Pregătim crema de mascarpone cu frișcă
Într-un bol punem mascarponele și smântâna pentru frișcă, rece, de la frigider. Adăugăm zahărul pudră și mixăm ingredientele până obținem o compoziție cremoasă. Dăm bolul la rece până asamblăm rulada.
Când foaia de ruladă s-a răcit, o desfacem ușor din prosop. Întindem peste ea gemul de zmeură, apoi crema de mascarpone. Apoi o rulăm strâns. O lăsăm la rece pentru aproximativ 2 ore.
După acest interval de timp o decorăm deasupra cu cremă de mascarpone.
Peste cremă aplicăm fructe feliate sau fructe întregi.
O porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII