Gătește Ruladă cu șuncă și cașcaval
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 450-500 gr făină
- 5 gr drojdie uscată
- 1 linguriță cu zahăr
- 50 ml ulei
- 200 ml apă caldă
- 1/4 linguriță cu sare
- Pentru umplutură:
- 400 gr șuncă feliată
- 400 gr cașcaval răzuit
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru ruladă.
Cernem făina într-un bol, iar la mijlocul ei adăugăm drojdia și zahărul.
Picurăm câte puțină apă caldă peste drojdie și zahăr, amestecând pentru omogenizare. După ce drojdia este bine amestecată cu zahărul și făina de la mijloc acoperim bolul și lăsăm drojdia 10 minute să se activeze. Apoi, amestecăm toate ingredientele din bol turnând alternativ apa caldă și uleiul cald și acesta.
Frământăm aluatul, presărând și sare peste el. Când este compact presărăm puțină făină peste el, îl acoperim cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm la dospit timp de o oră.
Înainte de a modela delicioasa ruladă cu șuncă și cașcaval, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem masa de lucru cu puțin ulei și întindem aluatul într-o foaie cu lungimea cât a tăvii cuptorului, iar lățimea de aproximativ 20 cm.
Peste aluat răzuim puțin cașcaval, apoi așezăm feliile de șuncă. Mai răzuim cașcaval și peste acestea și rulăm.
Oprim puțin cașcaval și pentru decorul final al ruladei.
Punem rulada în tavă, pe hârtie de copt. O acoperim cu ștergar și o mai lăsăm 10 minute, sau până când se încălzește cuptorul. Apoi o crestăm ușor cu o lamă la suprafață, din loc în loc, oblic.
Punem tava în cuptor și coacem rulada pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. În ultimele 5 minute de coacere, presărăm și cașcavalul oprit, pe deasupra ruladei.
După coacere, lăsăm delicioasa ruladă cu șuncă și cașcaval să se tempereze, apoi o putem porționa.
COMENTARII