Gătește Ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru stratul de biscuiți:
- 350 gr biscuiți populari
- 250 ml lapte
- 50 gr unt
- 2 linguri cacao
- 1 vârf cuțit sare.
- Pentru cremă:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr nuca de cocos
- 100 gr zahăr
- 1 vârf cuțit sare
- 4-5 portocale.
Mod de preparare
Începem cu prepararea stratului de biscuiți. Iar în timp ce compoziția rezultată se va răci, pregătim crema de mascarpone cu cocos și portocalele.
Cum preparăm stratul de biscuiți
Sfărâmam biscuiții și îi punem într-un bol. Nu îi transformăm în pesmet, ci îi transformăm în mici bucățele pentru un aspect mai interesant.
Punem laptele la încălzit și adăugăm untul, pudra de cacao și puțină sare. Amestecăm până când se topește untul.
Turnăm lichidul fierbinte peste biscuiții sfărâmați și amestecăm ușor până la omogenizare.
Așezăm o folie de prospețime pe masa de lucru și răsturnăm compoziția de biscuiți peste ea.
Așezăm o altă folie deasupra și întindem stratul de biscuiți între cele două folii, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Întindem foaia de biscuiți în grosime de 4-5 mm. Lăsăm stratul de biscuiți să se răcească ușor între cele două folii.
Preparăm crema și formăm ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos
Punem crema mascarpone cu zahărul pudră în bolul mixerului și amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm nuca de cocos și un praf de sare și omogenizam.
Întindem crema obținută peste stratul de biscuiți, îndepărtând folia de deasupra. Curățăm bine portocalele, secționăm puțin din capete și le așezăm una lângă alta la una dintre marginile foii cu cremă. Apoi rulăm ajutându-ne de folie. Împachetăm rulada în folie și o punem la rece pentru 3-4 ore.
O secționăm frumos și o așezăm pe platouri.
Contrastul de culori și texturi este de-a dreptul cuceritor.
Spor și poftă bună!
COMENTARII