Dulciuri

Ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos

Dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, încercați rețeta de ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos. Este rețeta unui desert fără coacere, care cucerește instant atât papilele cât și privirile.

Rețeta este ușor asemănătoare cu clasica rețetă de ruladă de biscuiți cu nucă de cocos. Aceasta nu lipsea în trecut de pe platourile cu prăjituri festive – vedeți aici rețeta.

Portocalele aduc ruladei gust și aromă, dar și un aspect elegant. Mai găsiți pe blog o rețetă de ruladă cu portocale și cremă de mascarpone, dar preparată cu foaie clasică de pandișpan.  În această rețetă portocalele se folosesc atât întregi, în interiorul ruladei, cât și în foaia de ruladă, sub formă de suc și coajă răzuită. Astfel, rulada va avea o aromă intensă de portocale.

Și tot din categoria rețetelor de ruladă, una dintre cele mai apreciate rețete de pe blog a fost rețeta de ruladă cu mere caramelizate și nuci. Este și delicioasă, și aspectuoasă. Iar merele caramelizate fac echipă bună cu nucile ușor coapte și mărunțite.

Cum preparăm rețeta de ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos

Pentru rulada din rețeta de față, pregătim foaia din biscuiți mărunțiți și amestecați cu un sirop de cacao. Procedăm ca la rețeta de salam de biscuiți, dar nu adăugăm și nuci, sau rahat.

Crema de cocos o vom prepara cu mascarpone, nu cu unt ca la rețeta clasică. Iar portocalele le vom alege de aceeași dimensiune. Astfel vom obține un aspect uniform al ruladei.

Este un desert care va avea succes și pe un platou cu deserturi festive.

Ruladele fac parte din categoria deserturilor elegante. Găsiți pe blog mai multe rețete de rulade, de unde puteți încerca rețeta care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos.

Ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos pe un tocător de lemn, alături de două porții pe o farfurie și un set de ceai alb

Gătește Ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

16

Porții de ruladă cu portocale

Ingrediente

 • Pentru stratul de biscuiți:
 • 350 gr biscuiți populari
 • 250 ml lapte
 • 50 gr unt
 • 2 linguri cacao
 • 1 vârf cuțit sare.
 • Pentru cremă:
 • 250 gr mascarpone
 • 150 gr nuca de cocos
 • 100 gr zahăr
 • 1 vârf cuțit sare
 • 4-5 portocale.

Mod de preparare

Începem cu prepararea stratului de biscuiți. Iar în timp ce compoziția rezultată se va răci, pregătim crema de mascarpone cu cocos și portocalele.

Cum preparăm stratul de biscuiți

Sfărâmam biscuiții și îi punem într-un bol. Nu îi transformăm în pesmet, ci îi transformăm în mici bucățele pentru un aspect mai interesant.

Punem laptele la încălzit și adăugăm untul, pudra de cacao și puțină sare. Amestecăm până când se topește untul.

Turnăm lichidul fierbinte peste biscuiții sfărâmați și amestecăm ușor până la omogenizare.

Așezăm o folie de prospețime pe masa de lucru și răsturnăm compoziția de biscuiți peste ea.

Așezăm o altă folie deasupra și întindem stratul de biscuiți între cele două folii, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.  Întindem foaia de biscuiți în grosime de 4-5 mm. Lăsăm stratul de biscuiți să se răcească ușor între cele două folii.

Preparăm crema și formăm ruladă de biscuiți cu portocale și cremă de cocos

Punem crema mascarpone cu zahărul pudră în bolul mixerului și amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm nuca de cocos și un praf de sare și omogenizam.

Întindem crema obținută peste stratul de biscuiți, îndepărtând folia de deasupra. Curățăm bine portocalele, secționăm puțin din capete și le așezăm una lângă alta la una dintre marginile foii cu cremă. Apoi rulăm ajutându-ne de folie. Împachetăm rulada în folie și o punem la rece pentru 3-4 ore.

O secționăm frumos și o așezăm pe platouri.

Contrastul de culori și texturi este de-a dreptul cuceritor.

Spor și poftă bună!