Gătește Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru foaia de aluat de 26×36 cm:
- 100 gr de spanac
- 100 gr de făină
- 4 ouă medii
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de praf de copt.
- Pentru crema de brânză:
- 250 gr cremă de brânză
- 75 gr de unt
- 75 gr de smântână acră cu 24% grăsime
- 1/2 linguriță de sare
- piper alb măcinat, după gust
- 350 gr somon afumat.
Mod de preparare
Mai întâi vom prepara foaia de aluat.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le transformăm în bezea, presărate cu sare, iar gălbenușurile le amestecăm bine cu spanacul transformat în piure.
Încorporăm gălbenușurile amestecate cu spanacul în bezeaua de albușuri, amestecând delicat cu o spatulă. Apoi adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Într-o tavă de 26×36 cm punem hârtie de copt și întindem aluatul în ea, cât mai uniform. Punem tava în cuptor și coacem foaia de ruladă timp de 15 minute, la 175 de grade Celsius. Nu exagerăm cu coacerea, pentru a nu deveni foaia prea uscată și excesiv rumenită.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm 5-6 minute să se mai tempereze, apoi o rulăm cu tot cu hârtie de copt. O lăsăm rulată până când se răcește complet.
În acest interval de timp preparăm crema de brânză. Amestecăm untul moale cu crema de brânză, smântâna, sare și piper, după gust.
Pentru a forma delicioasa ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză, desfacem foaia de ruladă și înlăturăm hârtia de copt. Întindem crema de brânză uniform peste foaia de aluat cu spanac. La unul din capete adăugăm bucăți de somon afumat. Rulăm strâns și înfășurăm rulada în folie alimentară. Punem rulada la rece pentru câteva ore sau de pe o zi pe alta.
Datorită untului din compoziție, crema va căpăta o textură mai fermă, iar rulada se va putea porționa perfect.
Spor și poftă bună!
COMENTARII