Aperitive

Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Pentru un platou cu aperitive gustoase și frumos colorate avem o rețetă de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză. Foaia de aluat cu spanac în contrast cu crema de brânză și somonul afumat va oferi un spectacol de culori și texturi pe platoul cu aperitive.

Mai găsiți pe blog și o altă variantă a rețetei de ruladă. Este vorba de rețeta de ruladă de spanac cu cremă de brânză și boia de ardei. O astfel de ruladă nu ne lipsește de pe platoul cu aperitive de pe mesele festive. Este o rețetă ușoară, destul de simplu de preparat, foarte spornică și gustoasă.

O altă rețetă pe care v-o recomandăm de pe blog, este rețeta de ruladă cu spanac și somon afumat. De data aceasta spanacul este folosit la umplutură, amestecat cu brânză și somon afumat. Iar foaia de ruladă este preparată din aluat foietaj. Amândouă sunt interesante și delicioase, dar și ușor de preparat.

Cum preparăm rețeta de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Foaia de ruladă se prepară dintr-un aluat simplu, în care adăugăm piure de spanac. Putem opta pentru spanac proaspăt sau pentru spanac congelat. Spanacul congelat îl lăsăm mai întâi să se decongeleze pentru a-l putea scurge bine.

Crema de brânză se prepară foarte simplu, prin amestecarea ingredientelor până la omogenizare. Dacă doriți un plus de culoare, puteți adăuga și cuburi de ardei roșu în compoziția de brânză.

Tot pentru un platou bogat și colorat cu aperitive mai puteți prepara și rețeta de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval.

Dar mai găsiți și alte rețete pe blog, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză.

Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză porționată

Gătește Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16

Porții de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Ingrediente

  • Pentru foaia de aluat de 26×36 cm:
  • 100 gr de spanac
  • 100 gr de făină
  • 4 ouă medii
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt.
  •  Pentru crema de brânză:
  • 250 gr cremă de brânză
  • 75 gr de unt
  • 75 gr de smântână acră cu 24% grăsime
  • 1/2 linguriță de sare
  • piper alb măcinat, după gust
  • 350 gr somon afumat.

Mod de preparare

Mai întâi vom prepara foaia de aluat.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le transformăm în bezea, presărate cu sare, iar gălbenușurile le amestecăm bine cu spanacul transformat în piure.

Încorporăm gălbenușurile amestecate cu spanacul în bezeaua de albușuri, amestecând delicat cu o spatulă. Apoi adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt.

Într-o tavă de 26×36 cm punem hârtie de copt și întindem aluatul în ea, cât mai uniform. Punem tava în cuptor și coacem foaia de ruladă timp de 15 minute, la 175 de grade Celsius. Nu exagerăm cu coacerea, pentru a nu deveni foaia prea uscată și excesiv rumenită.

După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm  5-6 minute să se mai tempereze, apoi o rulăm cu tot cu hârtie de copt. O lăsăm rulată până când se răcește complet.

În acest interval de timp preparăm crema de brânză. Amestecăm untul moale cu crema de brânză, smântâna, sare și piper, după gust.

Pentru a forma delicioasa ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză, desfacem foaia de ruladă și înlăturăm hârtia de copt. Întindem crema de brânză uniform peste foaia de aluat cu spanac. La unul din capete adăugăm bucăți de somon afumat. Rulăm strâns și înfășurăm rulada în folie alimentară. Punem rulada la rece pentru câteva ore sau de pe o zi pe alta.

Datorită untului din compoziție, crema va căpăta o textură mai fermă, iar rulada se va putea porționa perfect.

Spor și poftă bună!