Aperitive
Rulada din carne de porc cu oua
De Sarbatorile de iarna, Craciun si Anul Nou, pe langa carnatii de casa, rulada din carne de porc cu oua e nelipsita din meniu. Este foarte buna, are un aspect frumos si nu in ultimul rand e o reteta de familie. Mama o facea mereu de sarbatori, era unul dintre aperitivele preferate de noi.
Ingrediente pentru rulada din carne de porc:
- 600 g carne de porc (pulpa,muschi )
- 5 oua
- sare,piper
- boia dulce,ghimbir,cimbru
- 4-5 linguri de ulei
- 1 frunza de dafin
- 1 ceasca de apa
Mod de preparare:
Ouale le punem la fiert in apa cu sare pentru 4 minute. Apoi scurgem apa si le punem la racit in apa rece.
Carnea o taiem in asa fel incat sa obtinem un patrat sau un dreptunghi pe care il batem bine cu ciocanelul de snitele.
Condimentam cu sare, piper, boia, ghimbir si cimbru; asezam ouale curatate de coaja, rulam si legam cu ata de bucatarie. Ungem rulada cu boia si ulei, o asezam intr-o tava de chec in care am pus cateva linguri de ulei, cescuta cu apa si foaia de dafin. Bagam la cuptor incalzit inainte,la foc mediu, cam 40-50 de minute.
Dupa ce este gata o scoatem pe un platou si o lasam la racit. Cand s-a racit complet o taiem felii si o asezam pe o farfurie.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII