Gătește Rulouri cu scorțișoară – Cinnamon rolls
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 gr de făină tip 650
- 20 gr de drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 100 gr de unt cu 82 % grăsime
- 75 gr de zahăr tos
- 25 gr zahăr vanilinat
- 200 ml de lapte cald
- 1 praf de sare
- coaja de la 1 lămâie
Pentru umplutură:
- 80-100 gr de unt moale
- 25 gr pudră de scorțișoară
- 50 gr de zahăr tos
Pentru glazură:
- 2 albușuri
- 200 gr zahăr pudră
- Sucul de la o lămâie
- opțional, ciocolată albă
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului.
Punem într-un bol drojdia cu o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Amestecăm bine până se dizolvă drojdia și zahărul și lăsăm compoziția deoparte pentru a se activa drojdia.
Între timp, cernem făina într-un bol și facem o adâncitură la mijloc.
Amestecăm untul moale cu zahărul până când devine spumos. Amestecăm gălbenușurile cu sarea și coaja de lămâie răzuite fin. Punem cele două amestecuri în adâncitura din făină și începem să turnăm peste ele lapte cald. Amestecăm bine, iar când amestecul devine mai cald de la lapte, adăugăm drojdia activată. Continuăm amestecarea turnând, treptat și restul de lapte. Omogenizăm bine aluatul obținut și îl lăsăm la odihnit 20 de minute.
Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură pe care le aducem pe masa de lucru. În special, untul va trebui lăsat la temperatura camerei pentru a se înmuia.
Cum se formează și coc delicioasele rulouri cu scorțișoară – Cinnamon Rolls
După expirarea celor 20 de minute, întindem aluatul într-o foaie de 5-6 mm grosime. Ungem toată suprafața foii cu unt moale și presărăm deasupra scorțișoara amestecată cu zahărul. Rulăm foaia de aluat, dar nu foarte strâns și decupăm din ea rondele de aproximativ 2 cm grosime. Le așezăm într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Le mai lăsăm la dezvoltat 10-15 minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi coacem rulourile pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Le lăsăm să se tempereze ușor în forma de copt și preparăm glazura.
Amestecăm albușurile cu zahărul adăugat treptat și adăugăm sucul de lămâie. Decorăm rulourile cu glazură cât sunt încă ușor fierbinți.
Putem decora o parte din rulouri cu ciocolată albă, topită cu puțină frișcă lichidă.
Sun delicioase în orice combinație!
COMENTARII