Aluaturi dulci

Rulouri cu scorțișoară – Cinnamon rolls

De când s-a răcorit bine afară nu ezităm să aprindem cuptorul și să pregătim diferite deserturi din aluaturi, iar de data aceasta am optat pentru rulouri cu scorțișoară – Cinnamon rolls.

Rulourile cu scorțișoară sunt specifice sezonului rece, scorțișoara este aroma care ne inspiră nostalgie după iernile de altădată.

Asemănătoare cu aceste rulouri delicioase și foarte aromate, mai găsiți pe blog și rețeta de melcișori însiropați. Sunt minunate ambele variante, merită preparate chiar și împreună pentru a avea diversitate pe platou. Unele sunt însiropate, altele glazurate, deci vor avea și gusturi diferite, dar și aspect diferit.

O altă rețetă de pe blog, asemănătoare cu cele amintite, mai este și rețeta de inimioare pufoase.

Inimioarele sunt umplute în două variante, cu gem și cu nutella. Sunt și delicioase și aspectuoase. încercați-le cu încredere.

Și tot din aceeași categorie de deserturi,  vă mai recomand rețeta de brioșă floare cu nutella

Ce este special la rețeta de rulouri cu scorțișoară – Cinnamon rolls

Rulourile din rețeta de față sunt speciale atât din punct de vedere al umpluturii cu multă scorțișoară, cât și al glazurii. Glazura se poate prepara în mai multe moduri Se poate prepara o rețetă simplă de glazură icing doar din zahăr și suc de lămâie, sau una din albușuri cu zahăr și suc de lămâie. Pentru că la aluat se folosesc doar gălbenușurile, recurgem la glazura icing din albușuri. O altă glazură care se prepară în mod frecvent pentru astfel de rulouri este glazura de unt cu lămâie și zahăr. Dar dacă nu vreți să vă obosiți cu astfel de glazuri. puteți topi ciocolată albă.

Găsiți pe blog mai multe rețete de glazuri pentru decorat prăjituri, de unde o puteți alege pe cea potrivită gustului vostru.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri cu scorțișoară – Cinnamon rolls.

Rulouri cu scorțișoară - Cinnamon rolls în forma de copt

Gătește Rulouri cu scorțișoară – Cinnamon rolls

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Rulouri cu scorțișoară - Cinnamon rolls glazurate cu glazură icing,. alături de o ceașcă cu cafea

Ingrediente

Pentru aluat:

 • 500 gr de făină tip 650
 • 20 gr de drojdie proaspătă
 • 2 gălbenușuri
 • 100 gr de unt cu 82 % grăsime
 • 75 gr de zahăr tos
 • 25 gr zahăr vanilinat
 • 200 ml de lapte cald
 • 1 praf de sare
 • coaja de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

 • 80-100 gr de unt moale
 • 25 gr pudră de scorțișoară
 • 50 gr de zahăr tos

Pentru glazură:

 • 2 albușuri
 • 200 gr zahăr pudră
 • Sucul de la o lămâie
 • opțional, ciocolată albă

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului.

Punem într-un bol drojdia cu o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Amestecăm bine până se dizolvă drojdia și zahărul și lăsăm compoziția deoparte pentru a se activa drojdia.

Între timp, cernem făina într-un bol și facem o adâncitură la mijloc.

Amestecăm untul moale cu zahărul până când devine spumos. Amestecăm gălbenușurile cu sarea și coaja de lămâie răzuite fin. Punem cele două amestecuri în adâncitura din făină și începem să turnăm peste ele lapte cald. Amestecăm bine, iar când amestecul devine mai cald de la lapte, adăugăm drojdia activată. Continuăm amestecarea turnând, treptat și restul de lapte. Omogenizăm bine aluatul obținut și îl lăsăm la odihnit 20 de minute.

Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură pe care le aducem pe masa de lucru. În special, untul va trebui lăsat la temperatura camerei pentru a se înmuia.

Cum se formează și coc delicioasele rulouri cu scorțișoară – Cinnamon Rolls

După expirarea celor 20 de minute, întindem aluatul într-o foaie de 5-6 mm grosime. Ungem toată suprafața foii cu unt moale și presărăm deasupra scorțișoara amestecată cu zahărul. Rulăm foaia de aluat, dar nu foarte strâns și decupăm din ea  rondele de aproximativ 2 cm grosime. Le așezăm într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Le mai lăsăm la dezvoltat 10-15 minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi coacem rulourile pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Le lăsăm să se tempereze ușor în forma de copt și preparăm glazura.

Amestecăm albușurile cu zahărul adăugat treptat și adăugăm sucul de lămâie. Decorăm rulourile cu glazură cât sunt încă ușor fierbinți.

Putem decora o parte din rulouri cu ciocolată albă, topită cu puțină frișcă lichidă.

Sun delicioase în orice combinație!