Aluaturi sărate
Rulouri cu sunca presata
Aveam de mult timp in asteptare aceste rulouri cu sunca presata si in sfarsit le-a venit randul. Sincer, nu ma asteptam la un asa aluat pufos dar m-a surprins placut si cu siguranta il voi incerca si la alte umpluturi. Merg servite ca aperitiv dar si ca o gustare in orice moment al zilei.
Incercati-le, sunt grozave!
Ingrediente
- Aluat
- 450 g faina
- 15 g drojdie proaspata
- 25 g lapte praf
- 1 ou
- 50 g unt
- 1 lingurita de zahar
- 1 varf de lingurita de sare
- 150 ml apa
- 200 g sunca presata
- Decor
- seminte de in
- sare (neagra am folosit eu)
- 1 ou
Mod de preparare rulouri cu sunca presata
Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia sfaramata, laptele praf (daca nu aveti la indemana lapte praf folositi in loc de apa 150 ml lapte lichid) si untul topit (caldut, nu fierbinte). Separat batem oul cu zaharul, sarea si turnam peste faina. Framantam apoi cu apa calduta vreo 10 minute pana aluatul devine elastic si omogen.
Acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa creasca 45-50 de minute la loc cald si ferit de curenti de aer.
Intindem apoi un dreptunghi sau patrat, asezam feliile de sunca presata si taiem aluatul dupa dimensiunea lor. Le rulam si le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Le mai lasam la crescut vreo jumatate de ora, le ungem cu oul batut si presaram seminte de in si sare mare.
Coacem in jur de 25-30 de minute la 180°C (cuptor preincalzit) pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt minunate,pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII