Gătește Salată de castraveți cu usturoi și mărar
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- 2 castraveți mari, de grădină
- 1 căpățână de usturoi românesc
- sare și piper
- 1-2 lingurițe de ulei
- apă
- 1-2 lingurițe de oțet
- 1 legătură de mărar verde
Mod de preparare
Mai întâi pregătim mujdeiul de usturoi.
Curățăm grăunții de usturoi, îi clătim cu apă rece și îi pisăm în mojar, presărați cu sare grunjoasă. Îi pisăm bine până obținem o pastă pe care o amestecăm cu ulei, ca la maioneză. Apoi completăm cu apă atât cât să obținem gustul care ne place. Adăugăm și puțin oțet pentru a mai diminua din gustul picant al usturoiului.
Spălăm bine castaveții și îi feliem în rondele subțiri. Nu le îndepărtăm coaja decât dacă aceasta are gust amar.
Peste rondelele de castraveți adăugăm mujdeiul de usturoi și le amestecăm bine cu acesta.
Spălăm mărarul verde, îl tocăm mărunt și îl adăugăm peste salata de castraveți cu usturoi. Mai potrivim gustul cu puțin piper și dăm salata la rece pentru 15-20 de minute înainte de a o servi.
Este delicioasă, răcoroasă, dar și hidratantă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII