Salate

Salată de castraveți cu usturoi și mărar

Cum apar castraveții de grădină, una dintre rețetele de salate cu care ne răsfățăm vara este rețeta de salată de castraveți cu usturoi și mărar. Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă și foarte răcoritoare.

După ce punem câteva borcane cu castraveți murați la soare, preparăm foarte des această salată.

Este asemănătoare cu salata de castraveți cu iaurt și usturoi, celebra salată tzatziki. Numai că din această rețetă lipsește iaurtul, iar usturoiul se pune din belșug și se prepară sub formă de mujdei.

Nu lăsăm vara să treacă fără să ne satisfacem pofta cu salata aceasta de castraveți.

De asemeni, nu lăsăm vara să treacă fără să preparăm salata de dovlecei cu iaurt și usturoi, sau salata de fasole verde cu usturoi.

Sunt salatele verii nelipsite din meniurile noastre. Le servim, fie ca gustări, printre mese, fie ca garnituri la diverse fripturi. Tare bine merg cu fripturile la grătar.

Rețetă de salată de castraveți cu usturoi și mărar

De obicei, preparăm rețeta de față din castraveți mai maturi. Sunt acei castraveți puțin îngălbeniți și cu semințe mari. Sunt mai zemoși, mai suculenți. Însă în lipsa acestora, când pofta de salată este mare, o pregătim cu orice tipuri de castraveți avem la îndemână.

Dacă și voi sunteți amatori rețete simple de salate, gustoase și răcoritoare, găsiți pe blog o colecție interesantă, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Salată de castraveți cu usturoi și mărar

Gătește Salată de castraveți cu usturoi și mărar

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

2

Salată de castraveți cu usturoi și mărar

Ingrediente

  • 2 castraveți mari, de grădină
  • 1 căpățână de usturoi românesc
  • sare și piper
  • 1-2 lingurițe de ulei
  • apă
  • 1-2 lingurițe de oțet
  • 1 legătură de mărar verde

Mod de preparare

Mai întâi pregătim mujdeiul de usturoi.

Curățăm grăunții de usturoi, îi clătim cu apă rece și îi pisăm în mojar, presărați cu sare grunjoasă. Îi pisăm bine până obținem o pastă pe care o amestecăm cu ulei, ca la maioneză. Apoi completăm cu apă atât cât să obținem gustul care ne place. Adăugăm și puțin oțet pentru a mai diminua din gustul picant al usturoiului.

Spălăm bine castaveții și îi feliem în rondele subțiri. Nu le îndepărtăm coaja decât dacă aceasta are gust amar.

Peste rondelele de castraveți adăugăm mujdeiul de usturoi și le amestecăm bine cu acesta.

Spălăm mărarul verde, îl tocăm mărunt și îl adăugăm peste salata de castraveți cu usturoi. Mai potrivim gustul cu puțin piper și dăm salata la rece pentru 15-20 de minute înainte de a o servi.

Este delicioasă, răcoroasă, dar și hidratantă.

Spor și poftă bună!