Salate

Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină

Una dintre rețetele de salată, gustoase și pline de vitamine cu care ne putem răsfăța toamna este  această rețetă de salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină. Este o salată plină de culoare și savoare. O putem savura asezonată cu un dressing simplu, un sos de muștar sau maioneză.

Noi am optat pentru sosul de muștar și tare gustoasă a ieșit.

Este foarte gustoasă și simplă cu dressing de ulei și oțet, sau zeamă de lămâie. Găsiți pe blog și o rețetă de salată de varză în straturi cu țelină și morcov, mai simplă. Este o salată asamblată la borcan pentru pachetul de la serviciu.

Dar găsiți și o rețetă de salată de țelină cu morcov și maioneză, tot simplă și gustoasă. Foarte bine se combină legumele de toamnă în rețetele de salată, sau în cele de murături. Sunt colorate și aromate, dau savoare, dar și splendoare preparatelor.

Rețetă de salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină

Pentru rețeta de față avem mai multe variante de preparare. o variantă ar fi să folosim legumele crude, asezonate cu dressing simplu sau cu sos. O altă variantă ar fi să opărim legumele într-o soluție de oțet cu zahăr și condimente, ca la murături. Apoi le putem amesteca cu sos cremos de muștar, de iaurt, sau chiar maioneză. O altă variantă este să le fierbem ca la salata de boeuf. Sfecla poate fi coaptă la cuptor.

Noi am optat pentru varianta cu legume crude și sos de muștar.

Găsiți pe blog și rețete de murături asortate, numai bune de folosit la astfel de salate.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină.

Amestec de legume cu sos de muștar pentru rețeta de Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină

Gătește Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

4

Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină amestecată cu sos de muștar, într-un bol alb

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 1 rădăcină de țelină, medie
  • 2 morcovi mari
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • sare și piper
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Începem cu pregătirea sosului de muștar să îl avem gata când tocăm legumele, pentru a nu le da timp acestora să oxideze.

Punem muștarul într-un bol de mixer și începem să picurăm treptat uleiul, în timp ce mixăm energic pentru omogenizare. Vom obține o maioneză mai fluidă decât maioneza clasică pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie.

Punem sosul de muștar la rece și pregătim legumele.

Curățăm legumele de coajă, le clătim cu apă rece și le tăiem fideluță cu ajutorul unei mandoline, sau cu acel curățător econom cu spații mai mari. Le amestecăm într-un bol și presărăm pătrunjel verde tocat.

Apoi adăugăm câte puțin din sosul de muștar, până obținem gustul optim.

Servim salata alături de o friptură sau garnitura preferată.