Gătește Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4

Ingrediente
- 200 g file de somon (afumat sau gătit rapid la tigaie)
- 1 ceapă roșie mică
- 2 linguri oțet de mere sau de vin alb
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri apă
- Sare și piper după gust
- 2–3 felii de pâine (ideal mai veche, de casă)
- 2 linguri ulei de măsline
- Frunze verzi (rucola, spanac baby sau salată mixtă)
- 1 castravete
- 1 lingură de capere
- zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Mai întâi prepară ceapa marinată.
Taie ceapa roșie în rondele subțiri.
Amestecă oțetul cu zahărul, apa și un praf de sare, apoi pune ceapa la marinat 15–20 de minute. Va deveni mai delicată și ușor dulce-acrișoară.
Între timp prepară crutoanele.
Taie pâinea cubulețe, stropește-o cu ulei de măsline, sare și piper.
Rumenește-le în cuptor (200°C, 8–10 minute) sau într-o tigaie, până devin aurii și crocante.
Pregătește somonul.
Dacă folosești somon afumat, taie-l în fâșii subțiri.
Dacă folosești somon crud, gătește-l rapid într-o tigaie antiaderentă, timp de 2–3 minute pe fiecare parte, cu un strop de ulei de măsline și sare.
Pentru a asambla salata așază frunzele verzi într-un bol mare.
Adaugă fâșiile de somon, rondelele de ceapă marinate și scurse, crutoanele crocante și felii subțiri de castravete. Pe acestea le poți înlocui cu felii de avocado.
Poți completa cu capere pentru un plus de textură.
Stropește cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Opțional poți adăuga și bucăți de mozzarella sau puțină smântână.
Spor și poftă bună!
COMENTARII