Salate

Salată de vinete cu roșii și brânză

Sunt atât de versatile rețetele de salată cu vinete încât nu epuizezi niciodată ideile. De data aceasta am preparat o rețetă de salată de vinete cu roșii și brânză. Este o rețetă simplă, cu ingredientele trase ușor la tigaie, în ulei cu usturoi și susan alb.

V-am prezentat anterior o rețetă de  salată de vinete cu ardei copți și roșii, care a avut mare succes. De data aceasta modul de preparare al ingredientelor este mai diferit, dar și combinația de ingrediente este alta.

Iar dacă doriți o rețetă de post cu o combinație interesantă de ingrediente, dar care fac echipă bună și sănătoasă, împreună, vă recomand rețeta de salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat. Combinația de avocado cu vinete este minunată, iar dovlecelul spiralat, adăugat proaspăt, a desăvârșit gustul salatei.

Sunt rețete mai deosebite, altceva decât clasicele rețete de salată de vinete cu maioneză.

Citește și: Parmigiana de vinete. Rețetă clasică din bucătăria italiană

Rețetă de salată de vinete cu roșii și brânză

Pentru rețeta de față vinetele nu se coc ci se trag la tigaie în puțin ulei aromat cu usturoi. La fel și roșiile, apoi, în uleiul respectiv se trag la tigaie și puține semințe de susan alb. Se presară brânză sărată pe deasupra și se decorează delicioasa salată cu mărar și pătrunjel, pentru un plus de prospețime. Este o rețetă de salată, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Dacă și voi adorați rețetele cu vinete, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Le descoperiți tastând cuvântul ”vinete” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos rețeta completă pentru salată de vinete cu roșii și brânză.

Salată de vinete cu roșii și brânză, decorată cu susan, mărar verde și pătrunjel verde

Gătește Salată de vinete cu roșii și brânză

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

6

Salată de vinete cu roșii și brânză, decorată cu susan, mărar verde și pătrunjel verde

Ingrediente

  • 2 vinete mici, lunguiețe
  • 250 gr roșii cherry
  • 3 linguri de ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • sare și piper
  • 1 lingură cu semințe de susan alb
  • 250 gr brânză sărată
  • mărar verde și pătrunjel verde

Mod de preparare

Se începe prin a spăla bine vinetele și roșiile și a le lăsa la uscat.

Vinetele se feliază în rondele de 5-6 mm grosime, apoi rondelele se taie în jumătăți. Se presară sare peste ele și se lasă la odihnit 10-12 minute, să elimine sucul amărui. Apoi se șterg bine feliile de vinete cu prosoape de hârtie.

Se pune uleiul într-o tigaie încăpătoare la încins și se adaugă 2 căței de usturoi curățați și striviți. Se amestecă usturoiul cu uleiul pe foc 1-2 minute, apoi se îndepărtează și se adaugă vinetele.

Se călesc vinetele în ulei până se pătrund și își schimbă culoarea, apoi se transferă într-o sită și se lasă la scurs. În locul vinetelor se adaugă roșiile întregi sau tăiate în jumătăți, dacă sunt mai mari. Se lasă și acestea să se prepare în uleiul aromat cu usturoi, până se încrețesc și încep să se spargă ușor. Se scot din ulei și se adaugă peste vinete.

În același ulei se trag la tigaie și semințele de susan, doar atât cât să-și degaje ușor aroma. Se scot și se adaugă peste vinete și roșii.

Uleiul se lasă la răcit și se amestecă cu oțetul de vin roșu, sare și piper, după gust. Cu acest dressing se stropesc ingredientele în timpul servirii.

Tot în timpul servirii se adaugă și brânza sărată și verdețurile, pentru un plus de gust și prospețime.

Este foarte gustoasă și consistentă salata de vinete cu roșii și brânză, poate fi servită la orice masă, cu pâine prăjită sau cu diferite crutoane.

Spor și poftă bună!