Gătește Salată de vinete cu roșii și brânză
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 2 vinete mici, lunguiețe
- 250 gr roșii cherry
- 3 linguri de ulei
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- sare și piper
- 1 lingură cu semințe de susan alb
- 250 gr brânză sărată
- mărar verde și pătrunjel verde
Mod de preparare
Se începe prin a spăla bine vinetele și roșiile și a le lăsa la uscat.
Vinetele se feliază în rondele de 5-6 mm grosime, apoi rondelele se taie în jumătăți. Se presară sare peste ele și se lasă la odihnit 10-12 minute, să elimine sucul amărui. Apoi se șterg bine feliile de vinete cu prosoape de hârtie.
Se pune uleiul într-o tigaie încăpătoare la încins și se adaugă 2 căței de usturoi curățați și striviți. Se amestecă usturoiul cu uleiul pe foc 1-2 minute, apoi se îndepărtează și se adaugă vinetele.
Se călesc vinetele în ulei până se pătrund și își schimbă culoarea, apoi se transferă într-o sită și se lasă la scurs. În locul vinetelor se adaugă roșiile întregi sau tăiate în jumătăți, dacă sunt mai mari. Se lasă și acestea să se prepare în uleiul aromat cu usturoi, până se încrețesc și încep să se spargă ușor. Se scot din ulei și se adaugă peste vinete.
În același ulei se trag la tigaie și semințele de susan, doar atât cât să-și degaje ușor aroma. Se scot și se adaugă peste vinete și roșii.
Uleiul se lasă la răcit și se amestecă cu oțetul de vin roșu, sare și piper, după gust. Cu acest dressing se stropesc ingredientele în timpul servirii.
Tot în timpul servirii se adaugă și brânza sărată și verdețurile, pentru un plus de gust și prospețime.
Este foarte gustoasă și consistentă salata de vinete cu roșii și brânză, poate fi servită la orice masă, cu pâine prăjită sau cu diferite crutoane.
Spor și poftă bună!
COMENTARII