Gătește Sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 4 felii de pâine
- 3 ardei grași sau capia, roșii
- 200 g de cașcaval
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper, după gust
- oregano sau busuioc uscat
- unt sau ulei pentru prăjit
- pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare
Spălăm ardeii și îi punem pe o tavă de copt, apoi coace-i în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 20-30 de minute, până când pielița devine neagră și se desprinde ușor.
Îi scoatem din cuptor și îi punem într-un bol acoperit sau într-o pungă sigilată pentru 10-15 minute (aburul va ajuta la desprinderea pieliței).
După ce s-au răcit puțin, curățăm pielița, îndepărtăm semințele și cotorul, apoi tăiem ardeii în sferturi.
Ungem feliile de pâine cu puțin ulei de măsline pe o parte. Aceasta va fi partea care va fi prăjită.
Frecăm fiecare felie de pâine pe partea neunsă cu usturoiul pentru a da un plus de aromă.
Pe partea neunsă a două felii de pâine, așezăm fâșiile de ardei copt.
Presară puțină sare, piper și, oregano sau busuioc uscat.
Adăugăm cașcavalul ras sau feliat subțire deasupra ardeilor.
Acoperim cu celelalte două felii de pâine, cu partea unsă cu ulei în exterior.
Încălzim o tigaie antiaderentă la foc mediu.
Adăugă puțin unt sau ulei în tigaie și prăjim sandvișurile până când pâinea devine aurie și crocantă, iar cașcavalul este topit (aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte).
Apăsăm ușor sandvișurile cu o spatulă în timp ce se prăjesc, pentru a se încălzi uniform și a obține o crustă crocantă.
O altă variantă mai rapidă pentru a face sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval este să coacem ardeii și feliile de pâine pe un grill. Apoi așezăm ardeii peste feliile de pâine, adăugăm condimentele și răzuim usturoi și cașcaval pe deasupra. Acoperim sandvișurile cu un capac și le lăsăm așa până se topește cașcavalul.
Sunt la fel de gustoase în ambele variante.
Poftă bună!
COMENTARII