Aperitive

Sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval

Pentru că este sezonul coacerii ardeilor pentru conserve, ne putem bucura de gustul lor și în alte preparate. Vă recomandăm în acest scop o rețetă de sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval. Rețeta este simplă și ușoară, perfectă pentru gustări sau pentru mesele principale ale zilei.

Chiar dacă necesită mai mult timp coacerea ardeilor, aceștia dau gust delicios preparatelor. Îi folosim atât la rețetele de salate, cât și la cele de conserve sau chiar la rețete de preparate scăzute.

Unul dintre cele mai apreciate preparate cu ardei copți de pe blog îl puteți descoperi la rețeta de tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Brânza de burduf adăugată spre final i-a dat un gust aparte, dar toate ingredientele s-au combinat perfect. Și merge de minune servită cu mămăliguță caldă!

Iar dintre rețetele de salată, vă recomandăm de pe blog rețeta de salată de ardei copți cu usturoi și nuci. Este altceva decât clasica salată de ardei copți. Nucile fac echipă bună cu usturoiul și celelalte condimente și înnobilează gustul ardeilor.

Impresii despre rețeta de sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval

Sandvișurile calde cu ardei copți și cașcaval sunt o combinație perfectă de arome și texturi. Sunt ideale pentru micul dejun, un prânz rapid sau o cină ușoară. Feliile de pâine prăjite devin aurii și crocante la exterior, în timp ce la interior, cașcavalul se topește și îmbrățișează fâșiile dulci și aromate de ardei copt. Gustul ușor afumat al ardeilor copți se îmbină armonios cu cremozitatea cașcavalului. Iar un strop de usturoi și oregano adaugă note subtile de arome. Acestea completează perfect un sandviș simplu, dar deosebit de savuros. Fiecare mușcătură este o explozie de gusturi care te va face să te întorci pentru încă un sandviș!

Mai găsiți pe blog și alte rețete cu ardei copți, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval.

Sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval

Gătește Sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

4

Sandviș cu ardei copți și cașcaval

Ingrediente

  • 4 felii de pâine
  • 3 ardei grași sau capia, roșii
  • 200 g de cașcaval
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • oregano sau busuioc uscat
  • unt sau ulei pentru prăjit
  • pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Spălăm ardeii și îi punem pe o tavă de copt, apoi coace-i în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 20-30 de minute, până când pielița devine neagră și se desprinde ușor.

Îi scoatem din cuptor și îi punem într-un bol acoperit sau într-o pungă sigilată pentru 10-15 minute (aburul va ajuta la desprinderea pieliței).

După ce s-au răcit puțin, curățăm pielița, îndepărtăm semințele și cotorul, apoi tăiem ardeii în sferturi.

Ungem feliile de pâine cu puțin ulei de măsline pe o parte. Aceasta va fi partea care va fi prăjită.

Frecăm fiecare felie de pâine pe partea neunsă cu usturoiul pentru a da un plus de aromă.

Pe partea neunsă a două felii de pâine, așezăm fâșiile de ardei copt.

Presară puțină sare, piper și, oregano sau busuioc uscat.

Adăugăm cașcavalul ras sau feliat subțire deasupra ardeilor.

Acoperim cu celelalte două felii de pâine, cu partea unsă cu ulei în exterior.

Încălzim o tigaie antiaderentă la foc mediu.

Adăugă puțin unt sau ulei în tigaie și prăjim sandvișurile până când pâinea devine aurie și crocantă, iar cașcavalul este topit (aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte).

Apăsăm ușor sandvișurile cu o spatulă în timp ce se prăjesc, pentru a se încălzi uniform și a obține o crustă crocantă.

O altă variantă mai rapidă pentru a face sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval este să coacem ardeii și feliile de pâine pe un grill. Apoi așezăm ardeii peste feliile de pâine, adăugăm condimentele și răzuim usturoi și cașcaval pe deasupra. Acoperim sandvișurile cu un capac și le lăsăm așa până se topește cașcavalul.

Sunt la fel de gustoase în ambele variante.

Poftă bună!