Tocăniță de ardei copți cu piept de pui

Tocăniță de ardei copți cu piept de pui

45 min

mediu

6 portii

Dacă tot am copt mulți ardei pentru zacuscă, i-am tot inclus și în diverse rețete de preparate, cum este această delicioasă rețetă Tocăniță de ardei copți cu piept de pui.

Este minunată această mâncărică de ardei copți cu piept de pui și brânză de burduf, ne-a plăcut maxim și am repetat-o săptămânal în ultima perioadă.

Brânza de burduf adăugată spre final i-a dat un gust aparte, dar toate ingredientele s-au combinat perfect.

Și merge de minune servită cu mămăliguță caldă!

Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe bucătăraș.ro și țin să mulțumesc tare mult, autoarei!

Eu am adăugat și piept de pui, pentru că ai mei preferă, în mod deosebit, mâncărurile cu carne.

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 kg ardei capia, roșii
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 4-5 roșii de grădină bine coapte
  • 1-2 linguri suc de roșii, sau ketchup
  • 200 gr brânză de burduf
  • 1 lingură de ulei
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • sare și piper
  • oregano
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Iată cât de ușor se prepară rețeta Tocăniță de ardei copți cu piept de pui!

Coacem ardeii, fie pe flacără, fie la cuptor,  îi lăsăm să se odihnească sub o folie alimentară, presărați cu sare și îi curățăm  umezindu-i cu apă rece.

Înăbușindu-i astfel, se vor curăța mult mai repede și mai bine.

Îi lăsăm la scurs într-o sită.

Între timp, punem uleiul la încins, adăugăm pieptul de pui tăiat în cuburi și îl rumenim ușor pe toate părțile.

Adăugăm untul, îl lăsăm să se topească, apoi adăugăm ceapa tocată și un cățel de usturoi tocat rondele.

Amestecăm bine ceapa și usturoiul printre bucățile de carne, iar când ceapa se pătrunde, adăugăm roșiile curățate și tocate.

Mai picurăm și din zeama de la ardei și lăsăm roșiile să fiarba aproximativ 10-15 minute, să se transforme în sos.

Apoi adăugăm ardeii copți, tăiați franjuri, suc de roșii, sau ketchup de casă și condimentele.

Mai adăugăm din zeama de la ardeii copți, că e tare gustoasă și lăsăm mâncarea să mai fiarbă aproximativ 10 minute.

Spre final de fierbere, adăugăm un cățel de usturoi răzuit și presărăm din loc în loc brânza de burduf.

Amestecăm să se topească brânza, stingem focul și presărăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Vă garantez că este o nebunie de preparat ce se va cere foarte des repetat!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.