Gătește Sandvișuri la tigaie din aluat dospit
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- Pentru aluat dospit:
- 500 gr făină
- 200 ml apă caldă
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriță sare
- 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- Pentru umplutură:
- 2-3 ouă/porție
- 375 gr ciuperci conservate
- 1 ceapă roșie
- 8-10 felii de gogoșari în oțet
- 250 gr șuncă presată
- 250 gr cașcaval
- ketchup pentru uns
- puțin ulei pentru uns tigaia grill
- condimente, după gust
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Sandvisuri la tigaie din aluat dospit.
Cernem făina într-un bol și punem la mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia și zahărul. Turnăm puțină apă caldă peste acestea și le amestecăm până se diluează și rezultă o compoziție omogenă. Acoperim bolul și lăsăm drojdia să se dezvolte timp de 10-12 minute. Apoi, picurăm treptat, restul de apă și uleiul și amestecăm totul cu făina din bol, peste care am presărat și sarea. Frământăm un aluat ferm pe care îl lăsăm la dospit 45-50 de minute, acoperit și la loc cald.
Între timp, ne ocupăm de umplutura pentru Sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Pregătim 3 omlete din câte 2-3 ouă fiecare, cu ciuperci și ceapă roșie. Le asezonăm, dacă dorim și cu condimentele preferate: busuioc, cimbru, oregano, sau diverse amestecuri de ierburi. Feliem cașcavalul subțire, feliem gogoșarii julien și feliem șunca presată, dacă nu o avem direct feliată. Când avem totul pregătit și aluatul dospit, asamblăm și coacem sandvișurile.
Cum asamblăm delicioasele Sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Împărțim aluatul în trei părți și întindem, pe rând, fiecare parte, în câte o foaie subțire, pe planșeta înfăinată. Ungem foaia cu puțin ketchup și așezăm peste jumătate din suprafața ei, felii din ingredientele pentru umplutură: cașcaval, omletă, gogoșari, șuncă presată. Aducem peste ingrediente partea liberă de aluat și presăm bine marginile, lipindu-le. Urmărim să obținem un sandviș de dimensiunea tigăii pe care o folosim. Încingem tigaia grill la foc mediu spre mare și o ungem ușor cu puțin ulei, sau unt. Transferăm sandvișul în ea și îl lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi îl întoarcem, cu ajutorul unei palete. Îl rumenim și pe a doua parte. Punem peste tigaie și un capac, dar fără a o acoperi de tot, pentru a nu crea condens. Doar ajutăm degajarea căldurii uniform în interior, pentru a se coace și marginile sandvișului.
Savurăm delicioasele sandvișuri calde, cu legume, cu ketchup, cu un pahar de iaurt, sau cum le preferă fiecare.
COMENTARII