Gătește Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, la cuptor
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
Pentru aluat:
- 750 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă
- 1 linguriță de zahăr
- 300 ml lapte
- 50 gr unt topit
- 1 ou
- 1 linguriță sare
- 1-2 lingurițe cu semințe de susan negru.
Pentru umplutură:
- 250 gr șuncă feliată subțire
- 350 gr mozzarella
- 300 gr bucăți de ananas din compot
- 150 gr sos de roșii
- 1 legătură de busuioc verde
- 50 gr unt topit.
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul, mai întâi încălzește laptele, dar nu foarte mult.
Pune untul la topit într-o tigaie, apoi lasă-l să se răcorească. Pune drojdia într-un bol și amestec-o cu o linguriță de zahăr până la diluare. Adaugă 50-60 ml din laptele cald și omogenizează amestecul. Acoperă bolul și lasă drojdia să se dezvolte până când își dublează volumul.
În alt bol, cerne făina și formează o adâncitură la mijlocul ei. Adaugă acolo untul topit și răcorit, dar și drojdia activată. Începe să amesteci făina cu ingredientele adăugate, turnând treptat și laptele cald.
Amestecă bine ingredientele până când rezultă un aluat compact. Frământă-l bine și lasă-l la dospit timp de 60 de minute, la loc cald. După dospire, rupe bucăți mici din aluat și modelează-le în forme sferice, de mărimea unei mingi de ping-pong. Așază bucățile de aluat una lângă alta, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mai lasă-le să se dezvolte timp de 30 de minute în tavă.
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecă un gălbenuș de ou cu 1/2 linguriță de lapte și unge cu această compoziție bilele de aluat, pe deasupra. Presară peste ele semințe de susan negru.
Pune tava în cuptor și adaugă sub tavă, pe un raft inferior, o cratiță cu apă fierbinte. Coace chiflele pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace chiflele pentru alte 15 minute.
Cum formezi și coci sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella
După ce chiflele se răcesc secționează-le pe jumătate, transversal. Toacă frunzele de busuioc și amestecă o parte din ele cu sosul de roșii. Întinde sosul de roșii peste prima parte de chifle. Peste sos așază felii subțiri de șuncă și peste acestea felii de mozzarella. Presară câteva frunze de busuioc și așază bucățile de ananas scurse din compot. Așază partea de deasupra a chiflelor peste toate aceste ingrediente. Unge toată suprafața superioară a chiflelor cu unt topit.
Apoi pune tava cu deliciosul sandwich hawaiian în cuptor și coace-l pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius, atât cât să se topească brânza în interior și să îmbrace frumos ingredientele.
Te vei răsfăța cu un sandwich hawaiian delicios și cu aspect apetisant.
COMENTARII