Aluaturi sărate

Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, la cuptor

Pentru gustările din pauza de masă de la școală sau de la birou, avem o rețetă delicioasă de sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor.

Vă veți bucura de gustul exotic al acestui sandwich, ce cu siguranță vă va purta cu gândul la vacanța de vară.

Chiar dacă rețeta pare mai complexă, se prepară destul de ușor. Însă necesită mai mult timp pentru că sandwich-ul se prepară în două etape.

Atât gustul acestuia cât și forma interesantă îi vor cuceri pe cei care se vor răsfăța cu el.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de sandvișuri la cuptor gratinate cu cașcaval și ouă. Sunt ideale a fi preparate atunci când facem curățenie în frigider. Se pot adăuga ingredientele preferate: șuncă presată, șnițele, carne rămasă de la diverse fripturi, etc.

Și tot din aceeași categorie, mai găsiți pe blog și rețeta de sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Sunt atât de gustoase încât creează dependență. Pot fi servite atât calde cât și reci, cu ketchup și legume proaspete. Sunt ideale și pentru pachetele de a doua zi.

Ce ingrediente conține rețeta de sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella

Pentru deliciosul sandwich din rețeta de azi, preparăm mai întâi baza acestuia din chifle unite între ele la cuptor. După coacere, acestea se secționează pe jumătate și se umplu cu mozzarella, șuncă presată și felii de ananas. Ananasul este nelipsit din rețetele exotice. Va oferi un gust fresh și delicios sandwich-ului.

Încercați-l și voi pentru a vă convinge de gustul lui delicios.

Și dacă mai doriți și alte rețete de sandvișuri, mai simple sau mai complexe, le puteți descoperi pe blog în secțiunea ”Aperitive”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor.

Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella secționat pe un tocător rotund de lemn, alături de un recipient cu sos de roșii și un ghiveci cu busuioc

Gătește Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, la cuptor

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella secționat pe un tocător rotund de lemn, alături de un recipient cu sos de roșii și un ghiveci cu busuioc

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 750 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 1-2 lingurițe cu semințe de susan negru.

Pentru umplutură:

  • 250 gr șuncă feliată subțire
  • 350 gr mozzarella
  • 300 gr bucăți de ananas din compot
  • 150 gr sos de roșii
  • 1 legătură de busuioc verde
  • 50 gr unt topit.

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul, mai întâi încălzește laptele, dar nu foarte mult.

Pune untul la topit într-o tigaie, apoi lasă-l să se răcorească. Pune drojdia într-un bol și amestec-o cu o linguriță de zahăr până la diluare. Adaugă 50-60 ml din laptele cald și omogenizează amestecul. Acoperă bolul și lasă drojdia să se dezvolte până când își dublează volumul.

În alt bol, cerne făina și formează o adâncitură la mijlocul ei. Adaugă acolo untul topit și răcorit, dar și drojdia activată. Începe să amesteci făina cu ingredientele adăugate, turnând treptat și laptele cald.

Amestecă bine ingredientele până când rezultă un aluat compact. Frământă-l bine și lasă-l la dospit timp de 60 de minute, la loc cald. După dospire, rupe bucăți mici din aluat și modelează-le în forme sferice, de mărimea unei mingi de ping-pong. Așază bucățile de aluat una lângă alta, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mai lasă-le să se dezvolte timp de 30 de minute în tavă.

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecă un gălbenuș de ou cu 1/2 linguriță de lapte și unge cu această compoziție bilele de aluat, pe deasupra. Presară peste ele semințe de susan negru.

Pune tava în cuptor și adaugă sub tavă, pe un raft inferior, o cratiță cu apă fierbinte. Coace chiflele pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace chiflele pentru alte 15 minute.

Cum formezi și coci sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella

După ce chiflele se răcesc secționează-le pe jumătate, transversal. Toacă frunzele de busuioc și amestecă o parte din ele cu sosul de roșii. Întinde sosul de roșii peste prima parte de chifle. Peste sos așază felii subțiri de șuncă și peste acestea felii de mozzarella. Presară câteva frunze de busuioc și așază bucățile de ananas scurse din compot. Așază partea de deasupra a chiflelor peste toate aceste ingrediente. Unge toată suprafața superioară a chiflelor cu unt topit.

Apoi pune tava cu deliciosul sandwich hawaiian în cuptor și coace-l pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius, atât cât să se topească brânza în interior și să îmbrace frumos ingredientele.

Te vei răsfăța cu un sandwich hawaiian delicios și cu aspect apetisant.