Mâncăruri cu carne

Shaorma cu piept de pui. Reteta de casa

Descoperă o rețetă shaorma cu piept de pui, perfectă pentru întreaga familie. Cu siguranță va fi pe gustul tuturor. Vezi care sunt ingredientele necesare și pașii de preparare.

Shaorma cu piept de pui

Ingrediente:

 

  • 800 g piept de pui
  • 500g cartofi (eu am luat congelati pentru cuptor)
  • o jumatate de varza
  • 6-7 castraveciori murati
  • condimente (boia de ardei dulce , piper , cimbru , maghiran , coriandru )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  •  8-9 lipii mari ( am cumparat de-a gata )

Pentru sos:

  • 5-6 catei de usturoi
  • 300 ml maioneza
  • 250 ml smantana degresata
  • sare

 

Mod de preparare pentru reteta de shaorma cu piept de pui:

 

 Pieptul de pui il punem la marinat cu vreo cateva ore inainte in  condimente, sare si 3-4 linguri de ulei de masline.

piept de pui

Il punem apoi pe gratar si rumenim frumos pe ambele parti.

piept de pui la gratar

Cartofii ii punem pe o hartie de copt si-i bagam la cuptor vreo 20-25 de minute, varza o tocam fin, castravetii murati ii taiem bastonase subtiri.

shaorma cu piept de pui - ingrediente

Sosul se prepara astfel: usturoiul zdrobit se amesteca cu sare, se adauga smantana si maioneza amestecand continuu.

 

Asamblam shaorma incalzim lipia si punem pe ea cartofi, carne, felii de castraveti, varza tocata si sos pe toata suprafata. Rulam si mancam cu mare pofta.

Spor la treaba si pofta buna!

shaorma cu piept de pui

 

Shaorma cu piept de pui

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.