Mâncăruri cu carne

SHAORMA CU PIEPT DE PUI

Ingrediente :

  • 800 g piept de pui
  • 500g cartofi (eu am luat congelati pentru cuptor)
  • o jumatate de varza
  • 6-7 castraveciori murati
  • condimente (boia de ardei dulce , piper , cimbru , maghiran , coriandru )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  •  8-9 lipii mari ( am cumparat de-a gata )

Pentru sos:

  • 5-6 catei de usturoi
  • 300 ml maioneza
  • 250 ml smantana degresata
  • sare

 Pieptul de pui il punem la marinat cu vreo cateva ore inainte in  condimente,sare si 3-4 linguri de ulei de masline.


Il punem apoi pe gratar si rumenim frumos pe ambele parti.

Cartofii ii punem pe o hartie de copt si-i bagam la cuptor vreo 20-25 de minute,,varza o tocam fin,castravetii murati ii taiem bastonase subtiri.

Sosul se prepara astfel: usturoiul zdrobit se amesteca cu sare,se adauga smantana si maioneza amestecand continuu.

Asamblam shaorma incalzim lipia si punem pe ea cartofi,carne,felii de castraveti,varza tocata si sos pe toata suprafata.Rulam si mancam cu mare pofta.Enjoy !