Băuturi

Sirop de mure. Reteta simpla, fara conservanti

Inca o conserva care nu-mi lipseste din camara este acest sirop de mure. Reteta este simpla, fara conservanti, se prepara foarte usor iar siropul este absolut delicios. In acest mod fac si sirop de zmeura, aromat si delicios si acela.

Nu tocmai intamplator am ales fructele de padure pentru provocarea Dulce Romanie, tre’ sa recunosc,am o slabiciune pentru mure si afine.

Ingrediente:

  • 1150 g mure (atat am avut rabdare sa adun 🙂 )
  • 800 g zahar
  • 0,5 l apa

Mod de preparare pentru reteta de sirop de mure

Fructele le spalam si le lasam la scurs intr-o sita. Le transferam apoi intr-un vas și turnam zaharul peste ele. Amestecam pentru ca zaharul sa  se distribuie uniform. Le lasam apoi cateva ore timp in care amestecam din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca si sa se formeze cat mai mult suc.Daca este foarte cald ,tineti vasul in frigider ca sa nu fermenteze fructele.

Murele mele au fost atat de coapte si zemoase incat dupa 3 ore pluteau intr-un suc dens.

Am trecut totul printr-o strecuratoare fina iar peste lichidul obtinut ( cam 500 ml ) am pus  jumatate de litru de apa si am fiert la foc moderat spumand cand a fost nevoie ,in jur de 20-25 de minute.

sirop de mure

Am obtinut  8oo ml de sirop delicios pe care l-am pus fierbinte intr-o sticla de 750 ml ,am capsat-o si am lasat-o la racit.Restul  l-am savurat cu apa plata si cuburi de gheata.Excelent!Pofta buna!

sirop de mure
sirop de mure

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.