Înghețată
Sorbet de pepene galben. Desert parfumat
Pentru ca sezonul pepenilor este in toi, va propun un desert usor, racoros si parfumat: Sorbet de pepene galben.
Nimic mai simplu si mai bun iar daca n-as pune la socoteala si timpul de congelat as spune si rapid.
Citește și: Dulceață de pepene galben cu ghimbir
Ingrediente:
- 400 g pulpa de pepene galben
- 60 g zahar
- 2 linguri de miere
- 200 ml apa
Mod de preparare pentru reteta de sorbet de pepene galben:
Intr-o craticioara, la foc mediu, punem apa si zaharul. Amestecam pana cand zaharul se topeste si apoi stingem focul. Adaugam mierea, iar cand siropul format s-a racit punem pulpa de pepene mixata intr-un blender sau robot.
Amestecam pentru omogenizare si transferam compozitia intr-un recipient pentru congelator.
Punem la congelator, iar din ora in ora amestecam pentru a sparge cristalele de gheata care se formeaza.
Dupa cteva ore putem servi un sorbet de pepene galben parfumat, decorat cu frunze de melisa sau menta.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII