Gătește Sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă
Timp de preparare
75 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- 3 kg de dovlecei răzuiți
- 1,5 kg de ardei copți
- 750 gr de ceapă galbenă și roșie
- 1 l sos de roșii concentrat
- 2 căței de usturoi
- 200 ml ulei
- sare și piper
- cimbru și busuioc
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cepei și a usturoiului pe care le curățăm, le tocăm mărunt și le punem la călit într-o cratiță cu ulei.
Când ceapa devine sticloasă, o mai stropim cu zeamă de la ardeii copți, pentru a nu prinde gust de prăjeală. Apoi adăugăm ardeii copți, tocați mărunt.
Amestecăm bine ceapa cu ardeii pentru 1-2 minute și adăugăm dovleceii curățați și răzuiți.
Din nou amestecăm bine dovleceii cu ceapa și ardeii copți. Când se pătrund bine toate, adăugăm și sosul de roșii.
Lăsăm deliciosul sos de dovlecei cu ardei copți să mai fiarbă 15-20 de minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și condimente.
Punem câte puțin din fiecare, lăsăm sosul să fiarbă puțin, îl gustăm și mai punem condimente până obținem gustul care ne place.
La final de fierbere, pasăm ingredientele din sos cu ajutorul blenderului. Dacă îl dorim și mai fin și mai cremos, îl putem trece și prin sită.
Sterilizăm borcanele și capacele și le umplem cu sosul fierbinte.
Le închidem ermetic cu capacele și le mai dăm la cuptor pentru 6-8 minute, cu focul aprins, la 180 de grade. După stingerea focului lăsăm borcanele în cuptor să se răcească lent.
Sau, putem înveli borcanele în pături și le lăsăm acolo până când se răcesc.
Să vă fie de folos!
COMENTARII