Gătește Spaghete cu urzici și usturoi. Un deliciu de primăvară
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
2

Ingrediente
- 200 g spaghete
- 150 g urzici proaspete
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- ½ linguriță fulgi de ardei iute (opțional)
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper proaspăt măcinat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri parmezan ras (sau fulgi de drojdie inactivă, pentru varianta de post)
- Coajă rasă de lămâie (opțional).
Mod de preparare
Pregătirea urzicilor.
Spală urzicile foarte bine sub jet de apă rece, eliminând orice impuritate. Poartă mănuși pentru a evita înțepăturile.
Fierbe-le timp de 2-3 minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a le păstra culoarea vibrantă.
Stoarce-le ușor și toacă-le mărunt.
Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente.
Păstrează o cană din apa în care au fiert pastele, înainte de a le scurge.
Pregătirea sosului cu urzici și usturoi.
Într-o tigaie largă, încălzește uleiul de măsline și călește usturoiul tocat mărunt timp de 30 de secunde, până devine auriu și parfumat.
Adaugă fulgii de ardei iute (dacă folosești), apoi urzicile tocate și amestecă bine.
Sotează urzicile timp de 2-3 minute, astfel încât să se împrietenească cu aromele de usturoi și ulei de măsline.
Adaugă zeama de lămâie și piperul proaspăt măcinat, ajustând gustul după preferințe.
Presară deasupra parmezan ras (sau fulgi de drojdie inactivă pentru varianta de post) și amestecă bine.
Dacă dorești un plus de prospețime, adaugă coajă rasă de lămâie.
Servește imediat delicioasele spaghete cu urzici și usturoi, alături de o salată de roșii simplă și un pahar de vin alb sec.
Spor și poftă bună!
COMENTARII