Paste / Orez

Spaghete cu pesto de leurdă și parmezan

Dacă nu ați preparat încă pesto de leurdă, nu mai stați pe gânduri pentru că merită preparat. Și ca să vă convingem, avem pentru voi și o rețetă de spaghete cu pesto de leurdă și parmezan. Este una dintre acele rețete despre care putem spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

De fapt majoritatea rețetelor cu paste sunt simple și rapide. De aceea apelăm la paste când dorim un preparat rapid, gustos și sățios. Există o mulțime de rețete cu paste bune de încercat în cel mai scurt timp. Pastele fierb în maxim 15 minute, timp în care poți pregăti și ingredientele cu care le combini.

Sosurile deja preparate sunt ideale de folosit la rețetele de paste. Din această categorie fac parte și sosurile pesto.

Vedeți aici și rețeta pentru sos pesto de busuioc. Aceasta este de fapt rețeta de bază, care se poate adapta în funcție de preferințe. Pentru a prepara sosul și în alte combinații, se reduce cantitatea de busuioc și se adaugă alte ingrediente.

Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de sos pesto cu sfeclă roșie. Sosul preparat în această combinație iese și delicios, dar și frumos colorat.

Cum preparăm rețeta de spaghete cu pesto de leurdă și parmezan

Rețeta de față se prepară în maxim 15 minute indiferent dacă optăm pentru sosul pesto de la borcan sau îl preparăm pe loc.

După fierberea pastelor, nu avem altceva de făcut decât să le amestecăm cu sosul pesto. Iar sosul pesto se prepară rapid.

Dacă dorim ca preparatul să fie de post, excludem parmezanul.

Sosurile pesto sunt foarte gustoase, consistente și foarte sănătoase. Le putem folosi ca gustări sau incluse în diferite preparate culinare. Pot fi folosite ca dressing la salate sau se pot glazura cu ele fripturile.

Vedeți aici și o rețetă de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care folosim aceste sosuri, dar și multe rețete cu paste, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de spaghete cu pesto de leurdă și parmezan.

Spaghete cu pesto de leurdă și parmezan în farfurie albă cu două furculițe, un bol cu semințe de pin și un borcan cu sos pesto

Gătește Spaghete cu pesto de leurdă și parmezan

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

8

Spaghete cu pesto de leurdă și parmezan în farfurie albă cu două furculițe, frunze de leurdă, un bol cu semințe de pin, un borcan cu sos pesto și o bucată de parmezan

Ingrediente

  • 400 gr spaghete
  • apă și sare pentru fiert
  • Pentru sos pesto de leurdă:
  • 2 legături de leurdă
  • 3 frunze de busuioc verde
  • 25 gr semințe de pin
  • 25 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • suc de lămâie, după gust
  • 500 gr parmezan răzuit.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea spaghetelor pe care le fierbem în mod clasic în multă apă cu sare, pentru 12-15 minute.  În acest interval de timp pregătim sosul pesto de leurdă.

Spălăm frunzele de leurdă și pe cele de busuioc, le scurgem și le punem pe un tocător. Le tocăm mai mărunt și le adăugăm în interiorul mojarului. Adăugăm puțină sare și puțin piper și pisăm bine ingredientele din mojar până când se formează o pastă suculentă. Adăugăm frunzele de leurdă și de busuioc eșalonat în mojar pentru a le putea pisa foarte bine.

Adăugăm semințele de pin pisate sau măcinate și începem să turnăm în fir subțire din ulei, în timp ce amestecăm intens ca la maioneză. Când obținem o pastă verde, omogenă adăugăm treptat și suc de lămâie. La final, adăugăm parmezanul răzuit fin și omogenizăm bine sosul pesto de leurdă cu parmezan.

Scurgem spaghetele după fierbere și le amestecăm cu sosul pesto de leurdă.

Le servim simple, calde sau reci.

Spor și poftă bună!