Gătește Sparanghel cu bacon în aluat foietaj
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 400 gr sparanghel verde
- apă
- sare
- 25 gr unt
- sucul de la 1/2 lămâie
- 200 gr bacon feliat subțire
- 800 gr aluat foietaj
- 100 gr mozzarella răzuită
- 1 ou
- semințe de susan alb și negru.
Mod de preparare
Mai întâi lăsăm aluatul la decongelat, timp în care pregătim sparanghelul.
Curățăm sparanghelul de partea lemnoasă și de solzișori și îl clătim bine cu apă rece. Punem la fiert 500 ml apă cu untul, 1 vârf de linguriță cu sare și zeama de lămâie. Când se atinge punctul de fierbere introducem firele de sparanghel și le lăsăm să fiarbă 3-4 minute, apoi le scoatem în apă rece, pentru a opri procesul termic. Le scoatem din apă, le lăsăm să se scurgă și înfășurăm câte trei fire de sparanghel în 1-2 felii de bacon.
Decupăm aluatul foietaj în pătrate și așezăm pe fiecare pătrat câte un pachet de sparanghel cu bacon, pe diagonală. Presărăm mozzarella răzuită și lipim colțurile aluatului foietaj la mijloc.
Așezăm pachețelele astfel formate în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Le ungem deasupra cu ou bătut și presărăm semințe de susan alb și negru.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasele pachețele de sparanghel cu bacon în aluat foietaj pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Le servim simple sau alături de legume proaspete, de sosuri, etc.
COMENTARII