Gătește Sparanghel în crustă de porumb
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
12

Ingrediente
- 300 g sparanghel proaspăt (verde)
- 2 ouă
- 3 linguri făină
- 1 lingură parmezan ras (opțional)
- 80 g fulgi de porumb (neîndulciți)
- Sare, piper după gust
- Ulei pentru uns tava sau prăjit (vezi variantele mai jos).
Mod de preparare
Pregătirea sparanghelului.
Rupe partea lemnoasă de la baza firelor de sparanghel.
Spală-le și usucă-le cu un prosop de hârtie.
Dacă sunt foarte groase, le poți opări 1-2 minute în apă clocotită cu sare, apoi le treci prin apă rece.
Pregătirea ingredientelor pentru crustă.
Zdrobește fulgii de porumb grosier (cu mâna, sucitorul sau în blender – dar nu prea fin).
Bate ouăle cu un praf de sare și piper.
Pune făina separat pe o farfurie.
Treci fiecare fir de sparanghel prin făină, apoi prin ou, apoi prin fulgii de porumb.
Pentru extra savoare, poți amesteca parmezanul cu fulgii de porumb.
Poți coace deliciosul sparanghel în crustă de porumb la cuptor (varianta mai sănătoasă). Așază sparanghelul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge ușor cu ulei sau spray de gătit. Coace-l la 200°C timp de 12-15 minute, până crusta devine aurie și crocantă.
Dacă îl preferi prăjit, într-o tigaie cu puțin ulei, prăjește firele de sparanghel pe fiecare parte până se rumenesc (2-3 min/fiecare parte). Scurge pe șervet de hârtie.
Ca și sugestii de servire îți recomandăm să-l acompaniezi cu un sos de iaurt cu usturoi și verdeață.
Dar merge și cu maioneză cu lămâie sau cu un sos picant. Va fi delicios și alături de ouă poșate sau ca garnitură lângă friptură.
Spor și poftă bună!
COMENTARII