Gătește Ștrudel cu mere cuburi, de post
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr făină
- 125 ml apă
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet
- un vârf de linguriță sare.
- Pentru umplutură:
- 500 gr mere
- 100 gr zahăr
- 100 gr griș
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară.
- Pentru uns aluatul:
- 1 lingură de ulei
- 1 vârf de linguriță cu turmeric
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare, dar și un timp de relaxare, pentru a deveni elastic.
În acest interval de timp vom pregăti merele pentru umplutura aluatului.
Cum preparăm aluatul și pregătim merele pentru ștrudel
Amestecăm apa cu uleiul și oțetul și încălzim ușor amestecul.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Apoi începem să turnăm câte puțin din lichidul cald, în timp ce amestecăm intens pentru formarea aluatului. Frământăm puțin aluatul, până când nu va mai fi lipicios. Vom obține un aluat nu foarte ferm, pe care îl modelăm într-o bilă și îl acoperim cu folie de prospețime.
Lăsăm aluatul la odihnit pentru aproximativ o oră.
Pentru a pregăti merele, le spălăm, le ștergem și le tăiem în cuburi, dar fără cotoare. Coaja o îndepărtăm doar dacă este tare sau deteriorată.
Amestecăm cuburile de mere cu zahărul, scorțișoara și grișul.
Cum formăm și coacem deliciosul ștrudel cu mere cuburi, de post
Înainte de a forma ștrudelul, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
După scurgerea timpului de relaxare a aluatului, îl scoatem pe masa presărată cu făină și îl întindem într-o foaie subțire.
Așezăm toate cuburile de mere la unul dintre capetele foii de aluat, apoi rulăm. Punem ruloul obținut într-o tavă, pe hârtie de copt. Ungem suprafața aluatului cu ulei amestecat cu turmeric.
Punem tava în cuptor și coacem ștrudelul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Îl lăsăm să se răcească, îl decorăm cu zahăr pudră și îl putem porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII