Aperitive

Ștrudel cu șuncă și ciuperci, pentru gustări delicioase

Pentru una dintre gustările zilei sau special pentru pauza de masă de la serviciu sau școală, avem pentru voi o rețetă de ștrudel cu șuncă și ciuperci.

Un astfel de ștrudel este bun de preparat și pentru un platou cu aperitive. Porționat frumos în felii rotunde sau oblice, va arăta apetisant pe un platou cu aperitive.

Din aceeași categorie de rețete pentru pachetul de la serviciu, mai găsiți pe blog și o rețetă de ruladă cu șuncă și cașcaval. Se prepară simplu și ușor, dar necesită mai mult timp. Este o ruladă din aluat dospit.

Și dacă vă plac aluaturile sărate, mai puteți încerca de pe blog și rețeta de ștrudel cu cartofi și cașcaval. Puteți opta pentru un aluat fraged sau pentru aluatul foietaj. Aluatul foietaj îl procurați cu ușurință din comerț, dar dacă aveți timp, îl puteți prepara și în casă.

Și tot pentru gustările din pauza de masă de la școală sau de la birou, avem o rețetă delicioasă de sandviș hawaian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor. Vă veți bucura de gustul exotic al acestui sandviș, ce cu siguranță vă va purta cu gândul la vacanța de vară.

Cum preparăm rețeta de ștrudel cu șuncă și ciuperci

Pentru rețeta de azi vom prepara un aluat fraged, simplu, ușor și cu puține ingrediente. Nu conține decât făină, apă și ulei, plus praf de copt și sare.

Pentru umplutură folosim șuncă presată feliată subțire și ciuperci conservate. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți folosi ciuperci proaspete pe care le preparați la tigaie cu ceapă și usturoi.

Iar ca element de legătură între cele două ingrediente, vom folosi mozzarella răzuită. Puțin oregano uscat va aromatiza plăcut ingredientele.

Este o rețetă ușoară și foarte practică.

Mai găsiți și alte astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ștrudel cu șuncă și ciuperci.

Porții de ștrudel cu șuncă și ciuperci

Gătește Ștrudel cu șuncă și ciuperci, pentru gustări delicioase

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Ștrudel cu șuncă și ciuperci presărat cu susan, porționat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 250-300 ml apă minerală
  • 1/4 linguriță cu sare.
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • semințe de susan
  • semințe de mac.
  • Pentru umplutură:
  • 400 gr șuncă feliată
  • 750 gr ciuperci champignon conservate
  • 200 gr mozzarella răzuită
  • puțin oregano uscat.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului pentru ștrudel.

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea și praful de copt. Apoi adăugăm apa minerală și uleiul, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizarea aluatului.

Frământăm aluatul până când este compact și nelipicios. Presărăm puțină făină peste el, îl acoperim cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm la odihnit până când încălzim cuptorul și pregătim ingredientele pentru umplutură.

Înainte de a forma deliciosul ștrudel cu șuncă și ciuperci pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Scurgem bine ciupercile din conservă, iar mozzarella o răzuim.

Ungem masa de lucru cu puțin ulei și întindem aluatul în două foi cu lungimea cât a tăvii cuptorului, iar lățimea de aproximativ 20 cm.

Peste foile de aluat așezăm felii subțiri de șuncă și presărăm mozzarella răzuită. Apoi adăugăm ciupercile și rulăm.

Așezăm ștrudelele în tavă, pe hârtie de copt și le ungem cu ou bătut la suprafață. Apoi presărăm peste unul semințe de susan și peste celălalt semințe de mac.

Punem tava în cuptor și coacem ștrudelele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Le lăsăm să se răcească, apoi le putem porționa.

Sunt foarte gustoase și ușor calde, simple sau cu diferite sosuri.

Spor și poftă bună!