Rețete de post

Supă cremă de broccoli cu spanac

Dacă vă plac supele creme pline de culoare și de vitamine, încercați și această rețetă de supă cremă de broccoli cu spanac. Este gustoasă, este consistentă și ne oferă un plus de sănătate.

Supele creme sunt ideale de preparat în orice sezon, din diferite combinații de legume, pe care le găsim în piață. Sunt foarte gustoase și sunt ideale și pentru cei mici.

Iar dacă mai preparăm la ele și crutoane de pâine aromate, deliciul va fi maxim și senzația de sățietate asigurată până la masa următoare.

Vedeți aici și o rețetă rapidă de crutoane aromate.

Iar din categoria rețetelor de supă cremă, de culoare verde, vă mai recomand să încercați și rețeta de supă cremă de mazăre cu roșii coapte. Este gustoasă și aromată cu frunze de mentă.

Iar una dintre rețetele preparate foarte des, de cum se răcește afară este cea de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane aromate. Este perfectă pentru a ține la distanță virozele respiratorii și răceala.

Cum se prepară rețeta de supă cremă de broccoli cu spanac

Pentru supa cremă din rețeta actuală nu avem foarte multe de făcut. Fierbem toate legumele din listă, dar spanacul îl călim ușor la tigaie cu 1-2 căței de usturoi. Dacă dorim ca rețeta să fie de post, excludem smântâna și adăugăm 2 cartofi pentru cremozitate și consistență. Putem adăuga lapte de cocos pentru un gust și aromă deosebite.

Dacă și voi obișnuiți să preparați supe cremă, poate găsiți inspirație și în colecția de rețete de pe blog.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de broccoli cu spanac.

Două boluri cu supă cremă de broccoli cu spanac pe un suport de lemn, alături de un recipient cu smântână, unul cu sare, frunze de spanac, frunze de busuioc și broccoli, proaspete

Gătește Supă cremă de broccoli cu spanac

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

6

Două boluri cu Supă cremă de broccoli cu spanac pe un suport de lemn, alături de frunze de spanac, frunze de busuioc și broccoli, proaspete

Ingrediente

  • 350 gr de broccoli
  • 250 gr de baby spanac
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cartofi mari
  • 2 litri de apă
  • sare și piper după gust
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • crutoane aromate pentru servit
  • smântână, opțional

Mod de preparare

Începem cu pregătirea legumelor. Curățăm ceapa și cartofii, le clătim bine și le tocăm în cuburi. Le punem la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Adăugăm și o linguriță de sare, după ce înlăturăm spuma care se formează la suprafață și o lingură de ulei.

Desfacem broccoli în buchețele, le clătim cu apă rece și le adăugăm în oala cu ingrediente, când acestea încep să se pătrundă. Apoi lăsăm totul la fiert până când și buchețelele de broccoli se pătrund bine.

Într-o tigaie  punem 2 linguri de ulei la încins. Adăugăm un cățel de usturoi strivit, apoi frunzele de busuioc și frunzele de spanac spălate și scurse. Amestecăm spanacul în uleiul încins pentru 1-2 minute.

Scurgem cartofii cu ceapa și broccolii din oală și adăugăm spanacul peste ele. Le pasăm cu ajutorul blenderului, apoi potrivim textura supei cremă, turnând câte puțin din apa scursă.

Potrivim gustul cu sare și piper și putem servi delicioasa supă cremă de broccoli cu spanac simplă, sau cu crutoane aromate.

Dacă nu o dorim de post, adăugăm și smântână, pentru gust și cremozitate.