Gătește Supă cremă de urzici cu crutoane aromate
Timp de preparare
35 min
Porții
8
Ingrediente
- 750 gr urzici
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 cartof
- 2-3 linguri de ulei
- sare, după gust
- 3 litri de apă
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 4 căței de usturoi
- pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare
Începem prin a spăla bine urzicile în 3-4 ape reci. până când apa scursă rămâne limpede. Folosim de la urzici doar frunzele și vârfurile cu lujerul în care sunt prinse.
Punem 2 litri de apă la fiert și adăugăm puțin bicarbonat de sodiu. Acesta va intensifica culoarea verde a urzicilor. Când apa clocotește, adăugăm urzicile și le lăsăm 1 minut în apa fierbinte, presându-le să se opărească uniform. Apoi le scurgem și le lăsăm în sită până când pregătim restul ingredientelor. Apa de la urzici nu o aruncăm. O lăsăm să se răcească și stropim cu ea florile din ghivece sau din grădină. Este utilă contra diferitelor boli de plante.
Curățăm ceapa. 2-3 căței de usturoi și morcovul, le tocăm în bucăți mai mici și le punem la călit în ulei. Curățăm cartoful, îl clătim bine, îl tăiem în cuburi și îl punem la fiert în 750 ml apă. Adăugăm și o linguriță de sare.
Când legumele din ulei sunt pătrunse, adăugăm urzicile tocate mai mărunt. Le amestecăm cu legumele, apoi adăugăm totul peste cuburile de cartof care fierb.
După ce toate ingredientele sunt bine pătrunse, scurgem zeama și le pasăm folosind blenderul. Adăugăm și 1-2 căței de usturoi răzuiți și potrivim textura supei creme cu zeama scursă.
Servim supa cremă de urzici cu crutoane aromate și frunze de pătrunjel verde, tocate mărunt.
COMENTARII