Gătește Supă deasă din legume de vară
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6

Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă albă mare, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, pisați
- 2 morcovi medii, tăiați cubulețe
- 1 ardei gras roșu și 1 ardei gras galben, tăiați cubulețe
- 2 roșii mari, bine coapte, decojite și tăiate cuburi (sau 200 g roșii din conservă)
- 2 dovlecei mici, tăiați cuburi
- 150 g fasole verde păstăi, tăiată în bucăți de 3-4 cm
- 100 g cartofi, tăiați cubulețe mici
- 1,5 l supă de legume sau apă
- Sare și piper după gust
- ½ linguriță cimbru uscat sau 1 crenguță de cimbru proaspăt
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat
- Frunze de busuioc proaspăt (opțional, pentru servire)
- Parmezan ras sau crutoane (opțional, la servire).
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea bazei aromatice.
Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa tocată la foc mediu, până devine translucidă și ușor aurie. Adaugă usturoiul și amestecă 1 minut, fără să îl arzi, pentru a elibera aroma.
Pune morcovii, cartofii și ardeii în oală. Călește-le 5-6 minute, amestecând ușor, pentru a-și intensifica gustul și culoarea.
Toarnă supa de legume sau apa, adaugă roșiile și cimbrul. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute, până când cartofii și morcovii sunt aproape fierți.
Adaugă dovleceii și fasolea păstăi, apoi mai fierbe încă 10 minute, până când toate legumele sunt fragede, dar nu sfărâmate. Dacă preferi o supă mai groasă, zdrobește câteva cuburi de cartofi sau morcovi cu o lingură în oală, pentru a îngroșa zeama.
Potrivește de sare și piper, scoate crenguța de cimbru dacă ai folosit una proaspătă, apoi presară pătrunjel verde tocat.
Servește delicioasa supă deasă din legume de vară decorată cu frunze de busuioc proaspăt, un fir de ulei de măsline extravirgin și, opțional, parmezan ras sau crutoane crocante.
Pentru un plus de consistență, poți adăuga năut fiert sau orez.
Dacă dorești o notă mai intensă, adaugă la final câteva picături de suc de lămâie sau puțină coajă rasă de lămâie.
Pentru o variantă mai bogată, se poate adăuga și dovleac plăcintar tăiat cubulețe mici, care oferă dulceață și o textură mai cremoasă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII