Gătește Supă rece de roșii – Rețeta Gazpacho
Timp de preparare
15 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg roșii cărnoase, bine coapte de mai multe soiuri
- 1 castravete
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei iute, roșu
- 1 felie de pâine toast
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- 1 legătură de pătrunjel
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță sos tabasco
- sare și piper, după gust
- mini mozzarella pentru servit, opțional
Mod de preparare
Începem prin a pune un vas cu apă la fiert, pentru a opări roșiile. Adăugăm și o linguriță de sare când apa începe să fiarbă, amestecăm pentru a se dilua și adăugăm roșiile. Nu le lăsăm decât 30-40 de secunde și le scoatem într-o sită. Nu trebuie decât să se opărească pielița, ca să poată fi îndepărtată cu ușurință. le lăsăm să se tempereze, le decojim și le tocăm în cuburi.
Curățăm și tocăm toate celelalte legume în cuburi. Dăm deoparte câteva cuburi din toate legumele pentru a le folosi la decor, în timpul servirii.
De la castravete nu uităm să îndepărtăm partea de mijloc cu semințe.
Punem toate cuburile de ingrediente în recipientul blenderului, mai puțin pe cele oprite. Adăugăm verdeața bine spălată și miezul de la o felie de pâine înmuiat în apă rece și stors.
Adăugăm și puțin ulei de măsline extravirgin și procesăm ingredientele până obținem un piure fin de culoare roșie. Adăugăm oțet, sos tabasco, sare și piper, toate după gust.
Punem recipientul cu supă rece de roșii la frigider pentru 2-3 ore să se întrepătrundă bine toate gusturile.
Apoi putem să porționăm supa Gaspacho în boluri sau farfurii. Adăugăm 3 bucăți de mini mozzarella la porție și cuburile de legume oprite. Pentru un aspect plăcut și apetisant, mai stropim supa și cu câteva picături de ulei.
Este delicioasă, mai ales servită cu mini mozzarela, dar merge și cu crutoane de pâine aromate!
Spor și poftă bună!
COMENTARII