Aluaturi sărate
Taralli. Reteta de covrigei italienesti
Taralli sunt niste minunati covrigei originari din regiunea italiana Puglia. Sunt preparati cu ulei de masline , vin alb sec si adaos de diverse seminte sau condimente .
De data asta eu am ales ardei iute macinat si oregano uscat ,dar preferatii mei sunt cei cu seminte de chimen sau fenicul .
Ingrediente:
(pentru 70 – 80 de covrigei )
- 500 g faina tip 00
- 200 ml vin alb sec
- 125 g ulei de masline
- o lingurita cu varf de sare
- o lingurita ardei iute macinat
- o lingura cu varf de oregano uscat
Mod de preparare pentru reteta covrigei Taralli
Intr-un bol punem faina ,sarea,uleiul si vinul .Framantam vreo 10 minute pana cand aluatul este omogen .
Este foarte usor manuit ,este moale si nelipicios ,o placere sa te joci cu el .L-am impartit in doua bile ,una am framantat-o cu ardei iute macinat si cealalta cu oregano .Daca alegeti un singur gust ,puneti de la inceput semintele sau condimentele alese .
Acoperiti bolul si lasati aluatul sa se odihneasca pentru jumatate de ora .
Dupa ce s-a scurs timpul faceti din bile rulouri si taiati din ele bucatele de aproximativ 10-12 g una .Din fiecare bucatica faceti un jnurulet si apoi uniti-i capetele .
Intre timp puneti la fiert o oala cu apa si ,cand clocoteste puneti cate 10-15 covrigei la fiert .Lasati-i doua trei minte pana incep sa iasa la suprafata ,apoi scoatet-i pe un prosop de bucatarie sa se scurga de surplusul de apa .
Asezati covrigeii intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti 30 minute ,primele 20 la 200 °C iar 10-15 la 220 °C ,pana se rumenesc frumos deasupra .
Sunt extrem de gustosi ,crocanti ,merg de minune la o bere sau un pahar cu vin.
Spor la treaba si pofta buna!
COMENTARII