Tarte / Cheesecake

Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură

Printre cele mai simple și atractive rețete de desert se numără și tartele, iar pentru desertul de weekend ne-am oprit la o rețetă de tartă cu cremă de mascarpone și zmeură. Este ușor de preparat, foarte gustoasă, dar și aspectuoasă. Crusta pentru tartă este una mai specială. Iar zmeura adăugată oferă un plus de gust și prospețime, dar și un plus de culoare. În plus, câteva frunze de mentă ca decor, oferă o pată de culoare și un plus de aromă.

Crema de mascarpone se prepară simplu, din frișcă și mascarpone, iar aroma o poate alege fiecare după preferințe. Noi am ales vanilia, pentru că este printre preferatele noastre. Dar merge la fel de bine și aroma de lămâie, sau cea de portocale.

Dacă vă place cocosul, puteți opta pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos. Este gustoasă, densă și foarte aromată.

Puteți opta și pentru o cremă fiartă, cum ar fi crema de vanilie, sau crema de lămâie. În oricare dintre variante, tarta va ieși, cu siguranță, foarte gustoasă.

Citește și: Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Ce este special la rețeta de tartă cu cremă de mascarpone și zmeură

Special la această tartă, comparativ cu tartele clasice este aluatul. Acesta este preparat din fulgi de ovăz mărunțiți și aromă de migdale. Este crocant, dar mai sfărâmicios, iar aroma de migdale i-a dat un gust excelent.

Crema de mascarpone se prepară amestecând mascarponele cu aceeași cantitate de frișcă bătută. Iar zmeura se adaugă din belșug deasupra cremei. Este destul de simplu de preparat și, cu siguranță, va fi adorată de întreaga familie.

Găsiți pe blog mai multe rețete de tarte de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu cremă de mascarpone și zmeură.

Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură, porționată în forma de tartă

Gătește Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură într-o formă de copt albă, pe un tocător de lemn rotund

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă:
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr fulgi de ovăz
  • 100 gr făină
  • 30 gr zahăr pudră
  • 30-50 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de migdale
  • Pentru cremă și decor:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frișcă bătută
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zmeură proaspătă
  • frunze de mentă

Mod de preparare

Mai întâi pregătim aluatul pentru tartă.

Începem prin a măcina fulgii de ovăz cu ajutorul robotului, sau al unui chopper de mărunțit. Apoi îi amestecăm cu făina și zahărul, dar și cu un praf de sare.

Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi, esența de migdale și frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor până când obținem un aluat sfărâmicios. Potrivim consistența aluatului cu puțină apă pe care o turnăm treptat, în timp ce amestecăm aluatul. Apoi împachetăm aluatul în folie de prospețime și îl punem la rece pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie circulară, cu ajutorul sucitorului.  Ungem cu unt interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25 cm. Adăugăm foaia de aluat în interior și o modelăm frumos presând-o și pe pereții formei de tartă. Decupăm surplusul de aluat de pe margini și îl adăugăm în interior. Îl presăm frumos să se niveleze bine aluatul, apoi înțepăm aluatul la bază din loc în loc, cu o furculiță.

Coacem aluatul de tartă pentru 15 minute la 200 de grade, sau până când se rumenește frumos.

Între timp, pregătim și crema de frișcă. Amestecăm mascarponele cu miezul păstăii de vanilie și un praf de sare, apoi adăugăm frișca bătută și omogenizăm compoziția. Punem crema la rece până când se răcește și aluatul de tartă.

Umplem aluatul de tartă cu crema de mascarpone și punem tarta la rece pentru aproximativ două ore. O decorăm cu zmeură și frunze de mentă înainte de a o porționa.

Spor și poftă bună!