Gătește Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă:
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr fulgi de ovăz
- 100 gr făină
- 30 gr zahăr pudră
- 30-50 ml apă
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de migdale
- Pentru cremă și decor:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr frișcă bătută
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 gr zmeură proaspătă
- frunze de mentă
Mod de preparare
Mai întâi pregătim aluatul pentru tartă.
Începem prin a măcina fulgii de ovăz cu ajutorul robotului, sau al unui chopper de mărunțit. Apoi îi amestecăm cu făina și zahărul, dar și cu un praf de sare.
Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi, esența de migdale și frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor până când obținem un aluat sfărâmicios. Potrivim consistența aluatului cu puțină apă pe care o turnăm treptat, în timp ce amestecăm aluatul. Apoi împachetăm aluatul în folie de prospețime și îl punem la rece pentru 30 de minute.
După acest interval de timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie circulară, cu ajutorul sucitorului. Ungem cu unt interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25 cm. Adăugăm foaia de aluat în interior și o modelăm frumos presând-o și pe pereții formei de tartă. Decupăm surplusul de aluat de pe margini și îl adăugăm în interior. Îl presăm frumos să se niveleze bine aluatul, apoi înțepăm aluatul la bază din loc în loc, cu o furculiță.
Coacem aluatul de tartă pentru 15 minute la 200 de grade, sau până când se rumenește frumos.
Între timp, pregătim și crema de frișcă. Amestecăm mascarponele cu miezul păstăii de vanilie și un praf de sare, apoi adăugăm frișca bătută și omogenizăm compoziția. Punem crema la rece până când se răcește și aluatul de tartă.
Umplem aluatul de tartă cu crema de mascarpone și punem tarta la rece pentru aproximativ două ore. O decorăm cu zmeură și frunze de mentă înainte de a o porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII