Tarte / Cheesecake

Tartă cu fructe de pădure și crumble

Simplă, aspectuoasă și foarte gustoasă, merită preparată pentru deliciul de zi cu zi această tartă cu fructe de pădure și crumble. Chiar dacă sezonul fructelor de pădure a trecut, ne sunt la îndemână fructele congelate pentru a pregăti deserturi delicioase cu ele. Și dacă nu ne-am învrednicit să le conservăm noi în propriul congelator, le găsim în majoritatea magazinelor alimentare. Mixul din fructe de pădure are in mare avantaj, acela că se pot combină mai multe gusturi și arome. Dar nici explozia de culori nu este de ignorat. Tare frumos arată prăjiturile decorate cu fructe de pădure.

Un astfel de exemplu îl puteți vedea pe blog la rețeta de cheesecake cu fructe de pădure. Fructele de pădure dau gust și aspect păcut atât în cremă, cât și ca decor.

Foarte aromat și gustos iese și gemul din fructe de pădure. Este un deliciu servit dimineața, la micul dejun, dar merge adăugat și în cremele pentru prăjituri.

Cum preparăm tarta cu fructe de pădure și crumble

Pentru tarta din rețeta de față vom pregăti un aluat dospit. Se poate folosi și aluatul clasic de tartă, însă cel dospit va avea un aspect mai rustic. Marginile se vor modela mai grosier. Astfel, se vor ridica peste toppingul de fructe în timpul tratamentului termic și vom obține un aspect de coșuleț.

Dacă și voi adorați tartele cu fructe, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu fructe de pădure și crumble.

Tarta cu fructe se va porționa după răcire

Gătește Tartă cu fructe de pădure și crumble

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

10

Tartă cu fructe de pădure și crumble feliată pe o farfurie, alături de o cană cu fructe

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă, dospit:
  • 1 ou
  • 25-30 gr zahăr
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 25 ml lapte
  • 350 gr făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță drojdie uscată
  • 1 ou
  • Pentru toppingul de fructe:
  • 300 gr fructe de pădure
  • Pentru crumble:
  • 50 gr unt
  • 80 gr făină
  • 50 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim aluatul dospit pentru tartă, care va avea nevoie de 30 de minute de odihnă.

Topim untul în laptele încălzit. Amestecăm, într-un bol, făina cu zahărul și drojdia uscată. Adăugăm oul, apoi începem să picurăm amestecul de lapte cu unt topit și amestecăm intens până când se omogenizează aluatul. Presărăm sare și mai frământăm puțin aluatul, pe masa presărată cu făină. Punem aluatul în bol, îl acoperim și îl lăsăm 30 de minute la loc cald.

Apoi, îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt și îl modelăm într-o foaie rotundă. Ridicăm marginile și aplatizăm interiorul, pentru a crea o adâncitură unde punem fructele de pădure ușor decongelate. Înainte de a pune fructele peste aluat, ungem marginile aluatului cu ou bătut.

Pornim cuptorul la 180 de grade și pregătim aluatul de crumble.

Amestecăm într-un bol făina cu zahărul pudră și un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și amestecăm rapid ingredientele pentru a nu da timp untului să se topească. Amestecăm cu vârfurile degetelor obținând un aluat nisipos. Presărăm acest aluat peste fructele de pădure. pentru că fructele nu le vom amesteca cu zahăr, putem pregăti aluatul de crumble mai dulce.

Coacem delicioasa tartă cu fructe de pădure și crumble pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se răcească și o putem porționa.

Spor și poftă bună!