Gătește Tartă cu fructe de pădure și crumble
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă, dospit:
- 1 ou
- 25-30 gr zahăr
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 25 ml lapte
- 350 gr făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță drojdie uscată
- 1 ou
- Pentru toppingul de fructe:
- 300 gr fructe de pădure
- Pentru crumble:
- 50 gr unt
- 80 gr făină
- 50 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Mai întâi pregătim aluatul dospit pentru tartă, care va avea nevoie de 30 de minute de odihnă.
Topim untul în laptele încălzit. Amestecăm, într-un bol, făina cu zahărul și drojdia uscată. Adăugăm oul, apoi începem să picurăm amestecul de lapte cu unt topit și amestecăm intens până când se omogenizează aluatul. Presărăm sare și mai frământăm puțin aluatul, pe masa presărată cu făină. Punem aluatul în bol, îl acoperim și îl lăsăm 30 de minute la loc cald.
Apoi, îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt și îl modelăm într-o foaie rotundă. Ridicăm marginile și aplatizăm interiorul, pentru a crea o adâncitură unde punem fructele de pădure ușor decongelate. Înainte de a pune fructele peste aluat, ungem marginile aluatului cu ou bătut.
Pornim cuptorul la 180 de grade și pregătim aluatul de crumble.
Amestecăm într-un bol făina cu zahărul pudră și un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și amestecăm rapid ingredientele pentru a nu da timp untului să se topească. Amestecăm cu vârfurile degetelor obținând un aluat nisipos. Presărăm acest aluat peste fructele de pădure. pentru că fructele nu le vom amesteca cu zahăr, putem pregăti aluatul de crumble mai dulce.
Coacem delicioasa tartă cu fructe de pădure și crumble pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se răcească și o putem porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII