Gătește Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 ou de mărime medie
- 300 gr făină
- un praf de sare
- puțin unt pentru uns forma de copt
- 750 gr gem de prune.
- Pentru glazura de ciocolată și decor:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă
- migdale și jeleuri de fructe.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului de tartă, iar în timp ce acesta se relaxează, pregătim crema de vanilie.
Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Facem puțin loc la mijloc și punem acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Apoi împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru o oră.
Înainte de a modela aluatul pe pereții formei de copt, încălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoatem aluatul de la rece și îl punem într-o forma de copt dreptunghiulară, cu laturile de 20/25 cm. Îl modelăm uniform la bază și pe lateralele formei. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță și tot cu furculița realizăm dungi pe părțile laterale ale aluatului. Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius.
Lăsăm crusta de tartă să se răcească bine și întindem gemul în interiorul ei.
Pentru a prepara glazura de ciocolată, încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere și topim ciocolata în ea. Amestecăm bine până la omogenizare. Lăsăm compoziția să se mai tempereze și o întindem peste gemul din tavă.
După răcirea glazurii, decorăm delicioasa tartă cu gem și ciocolată după propria imaginație.
O porționăm după ce glazura va deveni fermă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII