Tarte / Cheesecake

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Printre rețetele de prăjituri și fursecuri pentru sărbătorile de iarnă, își poate face loc cu succes și o rețetă de tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri colorate. Combinația dintre gemul dulce-acrișor și ciocolata dulce-amăruie, este minunată.

Rețeta este ușoară, aluatul de tartă se prepară în cel mai simplu mod. Gemul îl poți adăuga pe cel preferat, dar cu gust dulce-acrișor.

Iar dacă nu doriți să adăugați gem, puteți folosi fructe proaspete. Vedeți un exemplu la rețeta de tartă cu pere și ciocolată. Aluatul crocant și fraged de tartă s-a combinat armonios cu ciocolata ușor amăruie și perele dulci.

Și tot din categoria rețetelor cu fructe și ciocolată mai puteți încerca și rețeta de cheesecake cu portocale și ciocolată. Este absolut delicioasă combinația. Portocalele sunt fructe ce se găsesc pe piață pe tot parcursul anului. Însă gustul și aroma maximă o au în sezonul rece.

Cum preparăm rețeta de tartă cu gem și ciocolată

Pentru această tară vom coace separat aluatul și îl vom umple după coacere cu gem. Cel mai potrivit este gemul de prune, pentru că este mai dens, aromat și are gust dulce-acrișor. Mai puteți opta și pentru gemul de caise.

Ciocolata se prepară simplu, ca o glazură clasică. Iar ca elemente pentru decor, puteți folosi nuci, alune sau migdale, jeleuri de fructe sau fructe confiate. Puteți adapta rețete după propriul gust sau în funcție de ingredientele pe care le deții.

Mai puteți găsi pe blog și alte rețete cu astfel de combinație de ingrediente, de unde o puteți alege pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri colorate.

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri porționată

Gătește Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă:
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 ou de mărime medie
  • 300 gr făină
  • un praf de sare
  • puțin unt pentru uns forma de copt
  • 750 gr gem de prune.
  • Pentru glazura de ciocolată și decor:
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • migdale și jeleuri de fructe.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de tartă, iar în timp ce acesta se relaxează, pregătim crema de vanilie.

Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Facem puțin loc la mijloc și punem acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Apoi împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru o oră.

Înainte de a modela aluatul pe pereții formei de copt, încălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoatem aluatul de la rece și îl punem într-o forma de copt dreptunghiulară, cu laturile de 20/25 cm. Îl modelăm uniform la bază și pe lateralele formei. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță și tot cu furculița realizăm dungi pe părțile laterale ale aluatului. Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius.

Lăsăm crusta de tartă să se răcească bine și întindem gemul în interiorul ei.

Pentru a prepara glazura de ciocolată, încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere și topim ciocolata în ea. Amestecăm bine până la omogenizare. Lăsăm compoziția să se mai tempereze și o întindem peste gemul din tavă.

După răcirea glazurii, decorăm delicioasa tartă cu gem și ciocolată după propria imaginație.

O porționăm după ce glazura va deveni fermă.

Spor și poftă bună!