Gătește Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 26 cm:
- 1 ou
- 300 gr făină
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 50 g zahăr pudră
- un praf de sare
- 1-2 linguri de apă rece
- 1 ou pentru uns aluatul.
- Pentru umplutură:
- 4-5 piersici proaspete
- 200 g gem de piersici.
Mod de preparare
Preparăm aluatul fraged pentru tartă.
Trecem făina prin sită într-un bol de frământare și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Cu o lingură facem un loc adânc la mijloc și adăugăm acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. Folosind vârfurile degetelor amestecăm rapid ingredientele până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Potrivim textura cu puțină apă rece. Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru minim 30 de minute.
Între timp, pregătim piersicile pe care le scurgem bine și le tăiem în jumătăți.
Formăm și coacem delicioasa tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi scoatem aluatul din frigider și punem deoparte 1/4 din el. Cu restul îmbrăcăm interiorul formei de tartă, unsă cu puțin unt. Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și întindem peste el gemul de piersici. Așezăm deasupra felii de piersici proaspete.
Întindem aluatul oprit într-o foaie uniformă, pe masa de lucru și decupăm fâșii din el. Formăm cu ele un grilaj deasupra umpluturii din interiorul aluatului. Ungem grilajul cu ou bătut.
Punem tarta în cuptor și o coacem pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se tempereze și o porționăm.
Servim delicioasa tartă cu piersici și aluat fraged, de casă alături de cei dragi.
Este delicioasă și cu o cupă din înghețata preferată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII