Tarte / Cheesecake

Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă

Pentru răsfățul dulce de zi cu zi, o delicioasă rețetă de tartă cu piersici și aluat fraged, de casă, este chiar potrivită. Se prepară ușor și într-un timp relativ scurt, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor cu fructe.

Tartele sunt printre cele mai apreciate deserturi, care se pot prepara cu fructe de sezon. Sunt apreciate și din punct de vedere al gustului, dar și al aspectului și al simplității cu care se prepară. Aluatul de tartă poate fi un aluat fraged sau un aluat foietaj. Nu este greșit nici dacă se folosește aluatul dospit. Însă în mod tradițional, de bază este aluatul fraged. Textura lui crocantă și sfărâmicioasă face tot deliciul rețetei.

Și umpluturile tartelor  pot fi diversificate, în funcție de preferințele fiecăruia. Se pot folosi fructe proaspete, din compot sau congelate. Se mai pot folosi gemuri sau dulcețuri de fructe, dar și diferite creme. iar dacă se combină cremele cu fructele, deliciul va fi maxim.

Un astfel de exemplu îl puteți descoperi la  rețeta de tartă cu cremă de vanilie și fructe. Este una dintre tartele delicioase și spectaculoase, care cucerește pe oricine iubește deserturile cu fructe.

O altă rețetă mai simplă, dar foarte interesantă este rețeta de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale.

Cum preparăm rețeta de tartă cu piersici și aluat fraged de casă

Pentru rețeta de azi vom folosi o combinație de piersici proaspete și gem de piersici. Gemul va fi folosit ca element de legătură între aluatul fraged și piersicile proaspete.  Iar deasupra tartei vom așeza un grilaj creeat din fâșii subțiri de aluat.

Mai găsiți pe blog și alte rețete delicioase de tarte, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu piersici și aluat fraged de casă.

Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă în tava de copt, alături de piersici proaspete

Gătește Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

12

Tartă cu piersici și aluat fraged porționată

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 26 cm:
  • 1 ou
  • 300 gr făină
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri de apă rece
  • 1 ou pentru uns aluatul.
  • Pentru umplutură:
  • 4-5 piersici proaspete
  • 200 g gem de piersici.

Mod de preparare

Preparăm aluatul fraged pentru tartă.

Trecem făina prin sită într-un bol de frământare și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Cu o lingură facem un loc adânc la mijloc și adăugăm acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi.  Folosind vârfurile degetelor amestecăm rapid ingredientele până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Potrivim textura cu puțină apă rece. Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru minim 30 de minute.

Între timp, pregătim piersicile pe care le scurgem bine și le tăiem în jumătăți.

Formăm și coacem delicioasa tartă cu piersici și aluat fraged, de casă

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi scoatem aluatul din frigider și punem deoparte 1/4 din el. Cu restul îmbrăcăm interiorul formei de tartă, unsă cu puțin unt. Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și întindem peste el gemul de piersici. Așezăm deasupra felii de piersici proaspete.

Întindem aluatul oprit într-o foaie uniformă, pe masa de lucru și decupăm fâșii din el. Formăm cu ele un grilaj deasupra umpluturii din interiorul aluatului. Ungem grilajul cu ou bătut.

Punem tarta în cuptor și o coacem pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se tempereze și o porționăm.

Servim delicioasa tartă cu piersici și aluat fraged, de casă alături de cei dragi.

Este delicioasă și cu o cupă din înghețata preferată.

Spor și poftă bună!