Tarte sărate

Tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi

Pentru una dintre gustările zilei este minunată o rețetă de tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi. Este gustoasă, consistentă și are un aspect frumos.

Nu necesită foarte multe ingrediente și nici mod de preparare complex. Poate fi servită la mic dejun, la cină, sau ca gustare la birou.

Ne plac în mod deosebit tartele sărate și le preparăm în multe moduri.

Una dintre rețetele de tarte sărate preferate de pe blog este rețeta de tartă curcubeu cu legume și brânză sărată. Este o tartă pe care o preparăm în special vara, când apar vinetele și dovleceii în grădină.

O altă rețetă mult îndrăgită de pe blog este rețeta de tartă cu spanac și ouă. Este perfectă pentru orice masă din zi, atât caldă cât și rece. Spanacul cu brânză este o combinație ideală, iar ouăle adăugate aduc un plus de consistență, gust și aspect deosebit.

Sunt minunate rețetele de tartă sărată. Le putem face cu diferite combinații de ingrediente. Iar aluaturile sunt simple. Putem prepara un aluat fraged, sau putem folosi un aluat foietaj clasic.

Citește și: Tartă cu cireșe. Desert de vară, simplu și delicios

Ce conține rețeta de tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi

 

Pentru tarta de față, înfășurăm sparanghelul în felii de prosciutto. Astfel va fi mai savuros, iar tarta mai aspectuoasă. Ca și brânzeturi putem adăuga atât brânză proaspătă cât și o cremă de brânză, mozzarella sau cașcaval. Aici ne putem juca cu tipurile de brânză după preferințe.

Câteva roșii cherry adăugate deasupra vor da un plus de culoare, dar și savoare tartei.

Dacă și voi adorați tartele sărate, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi.

Tartă sărată, cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi

Gătește Tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi

Timp de preparare

35

Nivel

mediu

Porții

12

Tartă aperitiv cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi

Ingrediente

Aluat de tartă pentru o formă cu diametrul de 30 cm:

  • 375 gr făină
  • 150 ml apă caldă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de sare
  • 5 gr praf de copt
Umplutură:
  • 350 g sparanghel  (17-18 fire )
  • 350 gr prosciutto crudo
  • 3 ouă
  • 200 gr cremă de brânză
  • 100 gr mozzarella răzuită
  • 50 gr parmezan răzuit
  • sare si piper proaspăt măcinate
  • busuioc și oregano, uscate
  • 5 roșii cherry

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului de tartă. Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și praful de copt. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo uleiul și o parte din apa caldă. Amestecăm bine toate ingredientele și potrivim consistența aluatului, turnând treptat apa caldă, oprită.

Vom obține un aluat compact pe care îl acoperim cu o folie și îl lăsăm la odihnit 20 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură și încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curățăm sparanghelul de partea lemnoasă și înfășurăm fiecare fir în câte o felie subțire de prosciutto.

Amestecăm brânzeturile într-un vas și adăugăm ouăle peste ele. Adăugăm și câte puțin busuioc și oregano, uscate și omogenizăm bine compoziția.

Tăiem roșiile cherry în jumătăți.

Tapetăm forma de tartă cu unt și îi îmbrăcăm interiorul uniform în aluatul fraged. Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și presăm bine aluatul de pe lateralele formei de copt.

Turnăm amestecul de brânzeturi în interiorul aluatului de tartă.

Apoi așezăm frumos sparanghelul înfășurat în feliile de prosciutto și îl presăm ușor mai în interiorul compoziției de brânză. Așezăm din loc în loc și jumătățile de roșii și coacem delicioasa tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

O lăsăm să se tempereze 10-15 minute înainte de a o secționa.

Este delicioasă mai ales savurată cu roșii proaspete sau o salată. Merge de minune și alături de un pahar cu iaurt.