Gătește Tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi
Timp de preparare
35
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
Aluat de tartă pentru o formă cu diametrul de 30 cm:
- 375 gr făină
- 150 ml apă caldă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de sare
- 5 gr praf de copt
- 350 g sparanghel (17-18 fire )
- 350 gr prosciutto crudo
- 3 ouă
- 200 gr cremă de brânză
- 100 gr mozzarella răzuită
- 50 gr parmezan răzuit
- sare si piper proaspăt măcinate
- busuioc și oregano, uscate
- 5 roșii cherry
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului de tartă. Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și praful de copt. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo uleiul și o parte din apa caldă. Amestecăm bine toate ingredientele și potrivim consistența aluatului, turnând treptat apa caldă, oprită.
Vom obține un aluat compact pe care îl acoperim cu o folie și îl lăsăm la odihnit 20 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură și încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățăm sparanghelul de partea lemnoasă și înfășurăm fiecare fir în câte o felie subțire de prosciutto.
Amestecăm brânzeturile într-un vas și adăugăm ouăle peste ele. Adăugăm și câte puțin busuioc și oregano, uscate și omogenizăm bine compoziția.
Tăiem roșiile cherry în jumătăți.
Tapetăm forma de tartă cu unt și îi îmbrăcăm interiorul uniform în aluatul fraged. Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și presăm bine aluatul de pe lateralele formei de copt.
Turnăm amestecul de brânzeturi în interiorul aluatului de tartă.
Apoi așezăm frumos sparanghelul înfășurat în feliile de prosciutto și îl presăm ușor mai în interiorul compoziției de brânză. Așezăm din loc în loc și jumătățile de roșii și coacem delicioasa tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se tempereze 10-15 minute înainte de a o secționa.
Este delicioasă mai ales savurată cu roșii proaspete sau o salată. Merge de minune și alături de un pahar cu iaurt.
COMENTARII