Gătește Terină de orez cu ton și ardei copți
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 250 gr de orez fiert în modul clasic
- 4-5 castraveciori murați
- 4-5 ardei capia copți
- 350 gr de file de ton în ulei de măsline
- 4-5 linguri de maioneză clasică
Mod de preparare
Orezul îl fierbem în cel mai clasic mod în apă cu sare și adăugăm la final puțin parmezan răzuit și piper. Orezul fiert se lasă acoperit pentru a se mai hidrata și a deveni mai consistent.
Între timp, tocăm castraveciorii în rondele sau în cuburi și îi lăsăm la scurs. Scurgem și fileul de ton din conserve.
Pregătim o maioneză clasică dintr-un gălbenuș de ou cu o lingură de muștar și 250-300 ml de ulei.
Ardeii copți îi tocăm în fâșii. Oprim doi din ei pentru decorul terinei.
Cum asamblăm delicioasa terină de orez cu ton și ardei copți
Într-o formă de sticlă dreptunghiulară punem jumătate din cantitatea de orez.
Apoi ungem orezul cu un strat de maioneză. Peste maioneză adăugăm ardeii tăiați în fâșii, apoi fileul de ton și rondelele de castraveți.
Mai adăugăm un strat subțire de maioneză și punem peste acesta a doua parte de orez.
Acoperim vasul și îl punem la rece pentru 2 ore, timp în care straturile se vor mai presa și terina va putea fi scoasă cu ușurință din vas.
O răsturnăm pe un platou dreptunghiular și o ungem la suprafață cu un strat de maioneză. Apoi o decorăm frumos cu fâșii de ardei copți și frunze de pătrunjel.
Servim delicioasa terină de orez cu ton și ardei copți cu o salată de crudități, un mix de salate verzi, sau cu legume proaspete.
COMENTARII