Paste / Orez

Terină de orez cu ton și ardei copți

Dacă vă plac preparatele pe bază de orez, vă invit să încercați și rețeta de terină de orez cu ton și ardei copți. Se prepară ușor și este gustoasă, dar și interesantă cu așa combinație de ingrediente.

Iar dacă aveți mai multă răbdare, o puteți prepara în mai multe straturi pentru un aspect deosebit.

Tonul din conservă este ideal pentru gustări rapide și delicioase, dar puteți opta și pentru alt tip de pește.

Din categoria rețetelor cu ton, vă mai recomand de pe blog și o rețetă de  salată de ciuperci cu ton și castraveciori acri. Este o salată aperitiv cu gust acrișor care cucerește de la prima degustare.

Și rețeta de chiftele de ton cu cartofi și ciuperci merită preparată pentru o zi de post cu dezlegare la pește. Pe lângă tonul scurs din conservă, în compoziția de chiftele se pot adăuga multe alte ingrediente cum ar fi: măsline, ciuperci și diferite legume.

Ce conține rețeta de terină de orez cu ton și ardei copți

Pe lângă orezul fiert în cel mai clasic mod, dar într-o consistență mai densă și tonul din conservă, rețeta mai conține câteva ingrediente. Nu lipsesc nici castraveciorii murați care se combină perfect cu tonul. Iar pentru contrast de gusturi și culori, mai adăugăm și ardei copți. Ardeii copți pot fi înlocuiți și cu gogoșari în oțet.

Ca și element de legătură între ingredientele de umplutură preparăm o maioneză clasică. Iar pentru o zi de post cu dezlegare le pește putem prepara o maioneză de muștar.

Bineînțeles că se mai pot adăuga și alte ingrediente pentru umplutura terinei. Însă, cu cât mai puține, dar cu gusturi deosebite, cu atât va fi mai simplă și ușor de preparat, dar și foarte gustoasă.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete de unde vă puteți inspira pentru a prepara gustări delicioase.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de terină de orez cu ton și ardei copți.

Terină de orez cu ton și ardei copți decorată cu fâșii de ardei și frunze de pătrunjel

Gătește Terină de orez cu ton și ardei copți

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

12

Terină de orez cu ton și ardei copți decorată cu fâșii de ardei și frunze de pătrunjel

Ingrediente

  • 250 gr de orez fiert în modul clasic
  • 4-5 castraveciori murați
  • 4-5 ardei capia copți
  • 350 gr de file de ton în ulei de măsline
  • 4-5 linguri de maioneză clasică

Mod de preparare

Orezul îl fierbem în cel mai clasic mod în apă cu sare și adăugăm la final puțin parmezan răzuit și piper. Orezul fiert se lasă acoperit pentru a se mai hidrata și a deveni mai consistent.

Între timp, tocăm castraveciorii în rondele sau în cuburi și îi lăsăm la scurs. Scurgem și fileul de ton din conserve.

Pregătim o maioneză clasică dintr-un gălbenuș de ou cu o lingură de muștar și 250-300 ml de ulei.

Ardeii copți îi tocăm în fâșii. Oprim doi din ei pentru decorul terinei.

Cum asamblăm delicioasa terină de orez cu ton și ardei copți

Într-o formă de sticlă dreptunghiulară punem jumătate din cantitatea de orez.

Apoi ungem orezul cu un strat de maioneză. Peste maioneză adăugăm ardeii tăiați în fâșii, apoi fileul de ton și rondelele de castraveți.

Mai adăugăm un strat subțire de maioneză și punem peste acesta a doua parte de orez.

Acoperim vasul și îl punem la rece pentru 2 ore, timp în care straturile se vor mai presa și terina va putea fi scoasă cu ușurință din vas.

O răsturnăm pe un platou dreptunghiular și o ungem la suprafață cu un strat de maioneză. Apoi o decorăm frumos cu fâșii de ardei copți și frunze de pătrunjel.

Servim delicioasa terină de orez cu ton și ardei copți cu o salată de crudități, un mix de salate verzi, sau cu legume proaspete.