Gătește Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 2 kg dovlecei cruzi
- 250 gr ceapă
- 3 grăunți de usturoi
- 500 gr ardei gras, roșu și galben
- 500 gr suc de roșii
- 250 gr orez
- 150 ml ulei
- sare și piper
- cimbru
- 2 litri de apă.
Mod de preparare
Începem cu ceapa pe care o curățăm, o clătim și o tocăm mărunt. Curățăm și usturoiul, îl clătim și îl tocăm rondele.
Apoi punem o cratiță cu uleiul la încins și călim ușor ceapa și usturoiul. Presărăm și puțină sare de la început. Separat, în alt vas punem apa la fiert.
Spălăm ardeii, îi secționăm și îi curățăm de cotoare, nervuri și semințe. Îi tocăm în bucăți mai mici și îi adăugăm peste ceapa ușor călită. Amestecăm ardeii cu ceapa și îi lăsăm 5-6 minute, să se pătrundă ușor. Apoi adăugăm apă fierbinte, cât să acoperim ingredientele.
Spălăm dovleceii, îi tăiem în cuburi și îi adăugăm în cratița cu ingrediente.
Apoi decojim roșiile, le tocăm și pe acestea în cuburi și le adăugăm în cratiță.
Adăugăm peste 5-6 minute și orezul și mai completăm cu apă fierbinte.
Mai fierbem delicioasa tocană de dovlecei cu ardei și orez timp de 12-15 minute și îi asezonăm gustul cu sare, piper și cimbru.
Apoi o punem fierbinte în borcanele sterilizate.
Închidem capacele borcanelor, așezăm pături peste ele și le lăsăm să se răcească lent. Le transferăm apoi în cămară, etichetate frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII