Gătește Tocană țărănească de ceapă cu carne
Timp de preparare
75 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg carne de iepure
- 500 gr ceapă galbenă
- 4 căței de usturoi
- 400 gr pastă de roșii cu ardei
- 30-40 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper
- 2 foi de dafin
- 1/2 linguriță de paprika afumată
- 1/4 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de busuioc uscat
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Mai întâi pregătim ingredientele pentru delicioasa tocană țărănească de ceapă cu carne.
Porționăm carnea și o curățăm de grăsime și tendoane. O condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa și o tocăm în fâșii, curățăm usturoiul și tocăm mărunt 2 căței. Ceilalți doi căței de usturoi îi vom adăuga spre final de fierbere.
Punem uleiul la încins și rumenim carnea de iepure. O întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o pătrundere uniformă.
Când carnea este bine rumenită, adăugăm ceapa și cei doi căței de usturoi tocați. Amestecăm bine ingredientele până începe ceapa să-și schimbe culoarea. Adăugăm o ceașcă de apă și lăsăm ingredientele să fiarbă acoperit, la foc mic spre mediu 10-12 minute.
Apoi adăugăm pasta de roșii și condimentele. Din nou lăsăm ingredientele să fiarbă acoperit pentru 15 minute, atât cât să se degaje toate aromele. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm și puțină apă. Potrivim și gustul cu condimente, dacă mai trebuie.
Cu 5 minute înainte de a stinge focul adăugăm și cei doi căței de usturoi răzuiți. Adăugați spre final își vor păstra mai bine aroma.
Iar după stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat.
Servim delicioasa tocană țărănească de ceapă cu carne cu mămăligă caldă, sau cu o pâine bună, de casă.
Spor și poftă bună!
Puteți vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII