Mâncăruri cu carne

Tocanita de cartofi cu carne de vitel

Una dintre cele mai simple mancaruri, tocanita de cartofi  este foarte apreciata si simplu de facut. Mie imi place tare mult si simpla, asa cum o facea bunica mea in perioadele de post dar, de obicei pun si ceva carnita spre bucuria sotului meu carnivor .

Asadar fie ca alegeti sa o faceti simpla sau cu carne, este o bunatate cu salata de rosii, de ardei copt, de varza sau niste muraturi delicioase.

 

Ingrediente pentru reteta de tocanita de cartofi cu carne de vitel:

 

  • 600 gr carne de vitel
  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 70 ml pasta de tomate
  • sare, piper,cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel tocat
  • 50 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

 

Carnea taiata cubulete o punem intr-un vas impreuna cu uleiul si o ceasca de apa. Lasam sa fiarba 15-20 minute pana scade apa iar carnea se rumeneste in uleiul ramas.

Adaugam ceapa si mai calim 1-2 minute, sare piper, cimbru, boiaua de ardei, foaia de dafin si pasta de tomate.

Amestecam sa se aromeze carnea, punem cartofii si aproximativ 1 l  de apa calda, acoperim si lasam la fiert pana cand cartofii sunt fierti.

tocanita de cartofi
tocanita de cartofi
tocanita de cartofi

La final adaugam patrunjelul tocat.

Spor la treaba si pofta buna!

tocanita de cartofi

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.