Mâncăruri cu carne

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE VITEL

Una dintre cele mai simple mancaruri ,tocanita de cartofi  este foarte apreciata si simplu de facut .Mie imi place tare mult si simpla,asa cum o facea bunica mea in perioadele de post dar ,de obicei pun si ceva carnita spre bucuria sotului meu carnivor .

Asadar fie ca alegeti sa o faceti simpla sau cu carne ,este o bunatate cu salata de rosii,de ardei copt ,de varza sau niste muraturi delicioase.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 600 gr carne de vitel
  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 70 ml pasta de tomate
  • sare,piper,cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel tocat
  • 50 ml ulei de masline

[/ingredients]

Carnea taiata cubulete o punem intr-un vas impreuna cu uleiul si o ceasca de apa.Lasam sa fiarba 15-20 minute pana scade apa iar carnea se rumeneste in uleiul ramas.

Adaugam ceapa si mai calim 1-2 minute,sare piper,cimbru,boiaua de ardei,foaia de dafin si pasta de tomate.

Amestecam sa se aromeze carnea,punem  cartofii si aproximativ 1 l  de apa calda,acoperim si lasam la fiert pana cand cartofii sunt fierti.

La final adaugam patrunjelul tocat.Pofta buna!

018