Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu cafea și jeleu de vișine

Tort cu cafea și jeleu de vișine pe un platou alb cu picior, alături de o spatulă pe un ștergar și de un bol cu fursecuri boabe de cafea, două furculițe, pe două farfurii

Ciocolata albă adăugată în crema de cafea oferă acesteia consistentă / Profimedia

Dacă iubiți aroma cafelei în deserturi, acest tort cu cafea și jeleu de vișine cu siguranță va fi pe gustul vostru. Este foarte aromat și foarte delicios. Crema de cafea are gust dulce-amărui, iar jeleul de vișine este dulce-acrișor. O combinație de gusturi și texturi ce va cuceri pe oricine adoră dulciurile.

Crema de cafea se poate prepara în două moduri. Fie preparăm o cremă fiartă cu gălbenușuri și unt, fie preparăm o cremă cu ness, frișcă și mascarpone. Vedeți aici și o rețetă de cremă de mascarpone și cafea.

De asemeni, jeleul de vișine se poate prepara și din vișine proaspete, că tot este sezonul lor. Dar dacă mai avem prin cămară borcane cu dulceață din anii anteriori, poate fi un prilej să o consumăm. Putem să înlocuim dulceața de vișine și cu altă dulceață cum ar fi cea de cireșe sau de afine.

Vedeți aici și rețeta pentru dulceață de afine.

Pentru decorul tortului, dacă nu aveți fursecuri în formă de boabe de cafea, puteți folosi chiar boabe de cafea. Vedeți aici și rețeta pentru fursecuri boabe de cafea.

Cum preparăm rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine

Preparăm pentru acest minunat tort un blat tot pe bază de cafea. Este un blat în care bezeaua de albușuri se opărește cu cafea fiartă, așa cum se procedează la blaturile prăjiturilor cu sirop de zahăr ars. Iese mai dens, dar destul de spongios și ușor umed. Dar, puteți prepara și un blat clasic cu cacao, pe care îl însiropați cu cafea.

Crema cu cafea o vom prepara fiartă, de data aceasta, din gălbenușuri cu cafea și unt.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tort cu crema de mascarpone și cafea, mai simplu, dar tot delicios.

Dar găsiți pe blog și alte rețete de torturi, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Exit mobile version