TORT CU CREMA DE CAFEA

Acesta este unul  dintre torturile mele preferate deoarece contine cafea iar eu sunt mare iubitoare de cafea.Este insiropat,cremos si delicios,la fel ca si tortul cu cafea si rom.

Ingrediente:
blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 6-7 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
crema:
  • 500 ml cafea concentrata
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 75 g amidon de porumb ( sau faina )
  • 50 ml crema de whisky ( merge si cognac sau rom )
sirop:
  • 250 ml apa
  • 70 g zahar
  • 1 esenta de rom

Blatul : separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul tos si cel vanilinat,adaugand din cand cate o lingura de apa.Cand compozitia  a devenit pufoasa adaugam si faina amestecata inainte cu praful de copt  si la final incorporam usor albusurile spuma.  Turnam compozitia intr-o tava (25×30 cm ) si coacem 35-40 de minute la 180 °C.

Crema :preparam o cafea tare din 550 ml apa ,7-8 linguri cu varf de cafea si 200 g zahar. O filtram si masuram 500 de ml,apoi lasam la racit.Dupa aceea  amidonul sau faina (cu amidon crema are o consistenta mai fina) il(o) dizolvam cu putina cafea,turnam amestecul peste cafea si punem la foc mic pana  obtinem o crema densa.O  lasam sa se racoreasca vreo 15-20 minute,apoi incorporam untul moale putin cate putin.Punem la rece pana in momentul folosirii,pentru a se mai intari.
Siropul : apa se pune pe foc cu zaharul,se amesteca pana se topeste zaharul si cand este rece se adauga esenta de rom

Asamblam tortul : siropam primul blat,intindem jumatate din  crema,urmeaza blatul 2,siropam si nivelam crema si ultimul blat siropat.Am decorat cu pasta de marshmalow fondant!Reteta de pasta fondanta o gasiti aici.
.Si „LA MULTI ANI ” pentru sotul meu care implineste maine 38 de ani!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “TORT CU CREMA DE CAFEA”

  1. Bravo Flory !
    Imi place ca ai avut curajul sa incepi blogul tau….
    Tortul cred ca v-ati lins pe degete de el….
    La cat mai multe retete publicate iti doresc.
    Merg sa caut unde ai : Urmariti sa pot sa ma abonez la blogul tau.
    Te tzuc Sidy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.