Înghețată

Tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure

Zilele călduroase de vară și bogăția naturii ne îndeamnă să creăm combinații delicioase pentru rețetele de înghețată cu care ne putem răcori. Una dintre aceste rețete este cea de tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure. Nu este o rețetă complexă, dar necesită două etape de preparare și congelare.

Tortul de înghețată este perfect pentru zilele calde de vară. Oferă un echilibru delicios între cremozitatea înghețatei și prospețimea fructelor de pădure.

Tot din categoria torturilor de înghețată mai puteți încerca de pe blog și rețeta de tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine. Textura cremoasă și catifelată a acestei înghețate este completată de efectul crocant al bezelelor și ciocolatei. Iar vișinele presărate în interior adaugă o notă fructată și ușor acidulată.

Iar o altă rețetă interesantă și mult adorată de întreaga familie este cea a tortului de înghețată Tiramisu. Acest tort combină textura cremoasă și răcoroasă a înghețatei cu aromele tradiționale ale desertului italian. Este perfect pentru zilele calde de vară și pentru a impresiona oaspeții la orice ocazie specială!

Cum preparăm rețeta de tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure

Pentru tortul de azi nu apelăm la nicio bază clasică de pandișpan sau de pișcoturi. Preparăm o înghețată clasică cu aromă de vanilie, iar deasupra adăugăm un jeleu delicios din fructe de pădure. Aici putem adăuga fructele preferate.

După cum am menționat în primul paragraf, nu este un tort complex, însă necesită mai mult timp, preparându-l în două etape.

Dacă și voi adorați înghețata de casă, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

Vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure.

Porție de tort de înghețată cu vanilie și fructe

Gătește Tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure

Ingrediente

  • Pentru baza de înghețată:
  • 500 ml smântână pentru frișcă (minimum 30% grăsime)
  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 1 linguriță extract de vanilie.
  • Pentru jeleu de fructe:
  • 300 g fructe de pădure (zmeură, afine, mure, căpșuni etc.)
  • 100 g zahăr
  • 1 plic gelatină (10 g)
  • 100 ml apă.

Mod de preparare

Pregătirea bazei pentru înghețată:

Punem smântâna pentru frișcă rece într-un bol mare și o amestecăm cu un mixer până când devine consistentă.

Laptele condensat îl amestecăm cu extractul de vanilie, în alt bol.

Apoi adăugăm treptat laptele condensat peste frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă de silicon.

Turnăm compoziția într-o formă de tort cu pereți detașabili, căptușită cu folie la interior. Punem tortul la congelator pentru a se întări, timp de cel puțin 2 ore.

Preparăm jeleul din fructe de pădure.

Într-o cratiță, punem fructele de pădure și zahărul, și le încălzim la foc mediu, amestecând ocazional, până când zahărul se dizolvă și fructele se înmoaie, aproximativ 10-15 minute.

Într-un bol mic, hidratăm gelatina în apă rece timp de 5 minute.

Adăugăm gelatina hidratată în amestecul de fructe fierbinți și amestecăm până când se dizolvă complet.

Lăsăm amestecul de fructe să se răcească la temperatura camerei, dar nu-l lăsăm să se întărească.

Scoatem tortul din congelator și turnăm amestecul de jeleu din fructe de pădure răcit deasupra stratului de înghețată.

Nivelăm jeleul cu o spatulă și punem tortul înapoi la congelator pentru încă 1-2 ore, până când jeleul este complet întărit.

Scoatem tortul din congelator cu 10-15 minute înainte de a-l servi pentru a se înmuia ușor și a se porționa frumos.

Spor și poftă bună!